Aruncă hainele care îmbătrânesc: 7 gafe vestimentare, comise de femeile 50+

Ai observat vreodată că femeile care au în jur de 50 de ani arată foarte diferit, deși sunt de aceeași vârstă? Și nu este vorba de genetică, botox sau alte proceduri de întinerire, adesea diferența o fac hainele pe care le poartă. O haină băbească poate adăuga unei femei mature chiar și 10 ani în plus.

Care sunt lucrurile de aruncat din garderoba femeilor de vârstă mijlocie?

1. Imprimeu cu leopard

Indiferent de vârstă, această îmbrăcăminte se află întotdeauna la limita stilului. Dacă în tinerețe, totul se compensează cu o înfățișare radiantă sau cu niște picioare lungi, la maturitate astfel de greșeli nu se iartă. O haină nepotrivită într-un singur ton poate trece neobservată. O rochie nepotrivită de leopard o să rămână pe mult timp în memoria celorlați. O astfel de ținută este cu atât mai vulgară, cu cât imprimeurile sunt pe mărimea plus-size și la o vârstă înaintată.

2. Încălțăminte băbească

Încălțămintea băbească are o trăsătură definitorie: confort în detrimentul modei și a stilului. De regulă, în afară de comoditate nu mai are nimic bun. O mai poți recunoaște prin asemănarea cu încălțămintea pentru copii: vârf rotund și curelușe ca să nu cadă de pe picior.

Cel mai des, o astfel de încălțăminte este pe platformă și are un un exces de decorațiuni. De regulă, aceasta nu are nimic în comun cu ultimele tendințe.

3. Fustă lungă în stil retro

Optează pentru lungimea midi, mai rar pentru maxi și renunță la stilul retro. În cel mai rău caz, maxim un articol din celelalte decenii. Evită să combini mai multe haine vechi în aceeași ținută, riști să pari o băbuță de departe.

4. Stilul tinereții neuitate

Crezi că parcă mai ieri îți stătea bine în fustă mini, în colanți și în alte haine se*y. Astăzi însă vei arăta în ele ridicol și chiar jalnic. Chiar dacă s-ar părea că n-ai kilograme în plus, fii sinceră în fața oglinzii, pentru că sunt și alte aspecte de ascuns.

5. Rochia de dantelă Guipure

Niciun sitlist n-o să-ți recomande o astfel de rochie. Din nefericire, femeile 50+ continuă să creadă că arată senzual într-o astfel de rochie, însă cu kilograme în plus este imposibil de obținut un asemenea efect.

E și mai grav când o astfel de rochie se completează cu niște mărgele lungi și masive, care se lovesc de burtă la fiecare pas făcut.

6. Imprimeu masiv

Atenție maximă la imprimeurile florale de mari dimensiuni, în special în partea superioară a corpului.  Cel mai frecvent acestea distorsionează silueta și strică formele naturale. Iar în combinație cu pielea ridată acest efect se amplifică.

7. Exces de detalii

Doamnele 50+ consideră minimalismul prea simplu pentru ele și încearcă „să-și înveselească” garderoba cu diverse detalii, care adesea se află pe unu și același articol. Decorațiunile precum floricelele, buzunărelele, fermuarele, cusăturile nu fac decât să atragă atenția spre zonele cu probleme.