Arta spălatului corect: 10 greșeli, pe care să nu le mai faci niciodată

Mai ții minte când ultima dată ai spălat cu mâna? Din fericire, spălatul manual astăzi devine istorie, iar mașina de spălat e în stare să facă față acestui proces. Însă chiar dacă acesta e unul automatizat, nu înseamnă că rezultatul spălării nu depinde de noi.

1. Prea multe rufe

Nu umple tamburul cu rufe până la refuz. Mai bine spală mai puține, în mai multe cicluri. Din cauza supraîncărcării, hainele nu se spală cum trebuie, iar mașina riscă să se strice.

2. Sortarea incorectă

Cu toții știu despre sortarea după culori, dar puțini sortează după material. De exemplu, hainele din fleece se spală separat, iar prosoapele nu trebuie spălate împreună cu hainele sintetice.

3. Încărcarea neconsecventă

Se pare că cel mai dificil lucru în spălatul automat este găsirea perechii fiecărui ciorap. Regula de aur: mai întâi ciorapii, după care restul. Încearcă și te vei convinge că așa e mai bine.

4. Exces de detergenți

O canitate prea mare de detergent îți poate asigura o petrecere cu spumă, dar nu și un spălat eficient. Prea multă spumă duce la menținerea murdăriei în locurile greu accesibile precum ar fi, de exemplu, gulerul.

5. Fermoarul

Este o regulă valabilă în toate cazurile. Fermoarul trebuie să fie închis, altfel va deteriora alte haine.

6. Prea mult înălbitor

Folosirea frecventă a înălbitorului duce la distrugerea materialului. Încearcă mai bine fierberea rufelor albe cu puțin suc de lămâie. Rezultatul te va uimi!

7. Nasturi încheiați

Nasturii mai bine lasă-i descheiați, în caz contrar aceștia riscă să se desprindă și să nu-i mai găsești.

8. Balsam pentru prosoape

Balsamurile pentru rufe împiedică materialul să absoarbă apa, de aceea nu le folosi în cazul prosoapelor. Mai bine adaugă câteva picături de ulei esențial de lămâie – vei obține niște prosoape catifelate și aromate.

9. Spălatul gecilor cu puf

Este un lifehack minunat! În timpul spălării hainelor cu puf adaugă în tambur 3 mingi de tenis. Ele vor împiedica penele să se adune și vor scoate din haină toată spuma.

10. Detergenți scumpi

Nu e cazul să cazi pradă reclamelor de detergenți. Adesea, produsele simple precum creta, care socate petele de grăsime, sau sarea, care le readuce intensitatea culorilor, sunt mult mai eficiente.