Aroma tinereții: 9 trucuri ca să miroși întotdeauna plăcut!

Te-ai confruntat vreodată cu situația când treci pe stradă în dreptul unei femei cu adevărat elegante și spectaculoase, dar peste câteva secunde ți se ofilește nasul de la un miros neplăcut și înțepător, de parcă și-a clătit părul cu un flacon de parfum? Dar situația inversă? Când o mireasmă ușoară și atrăgătoare îți poate stârni interesul și te poate ademeni asemenea aromei din celebra reclamă pentru cafea?

Cum poți să eviți mirosurile neplăcute și să le găsești pe cele care ți se potrivesc, astfel încât să fii întotdeauna atrăgătoare și ademenitoare?

Scapă de transpirația urât mirositoare

Primul pas este incredibil de banal – ai grijă de igiena corpului. Dușul regulat și deodorantul trebuie să devină cei mai buni prieteni ai tăi. Apropo,  îți sugerăm să folosești un deodorant roll on, deoarece are o aromă mai fină, abia sesizabilă, dar în schimb te ajută să păstrezi senzația de prospețime pentru mai mult timp.

Citește și: 7 trucuri cu parfumul, care te vor ajuta să miroși mereu plăcut

Cu cât parfum să te dai?

Revenind de unde am început, al doilea truc este să nu exagerezi cu parfumul. O cantitate mică, abia sesizabilă, este suficientă ca să te simți sigură pe sine și să creezi o aureolă nițel cochetă și ademenitoare în jurul tău. Dacă faci abuz de parfum, oamenii instinctiv te vor evita.

Mirosul urât al corpului și alimentația

Fii atentă la alimentație. Mirosul corpului depinde de ce produse consumi. Dacă dieta ta conține alimente grase, prăjite sau picante, mirosul va fi unul corespunzător. Totodată, din cauza lor, poți crește în greutate, iar o persoană cu kilograme în plus, transpiră mai abundent, fapt care provoacă un miros neplăcut și respingător. Merită să ții cont de o nutriție sănătoasă cel puțin pentru a evita acest fenomen.

Băuturile își aduc și ele aportul. Probabil, ai avut ocazia să simți cu proprii receptori cum miroase o persoană care consumă prea mult alcool. Dacă faci abuz de cafea, va trebui să te împaci cu un miros neplăcut și persistent din gură, pe care întotdeauna va trebui să îl maschezi. Nu mai vorbim de țigări.

Prin urmare, dacă ai un stil de viață sănătos, te alimentezi corect, ții cont de igiena personală și nu exagerezi cu parfumul, jumătate din succes este asigurat.

Citește și: În sfârșit am aflat diferența dintre parfum și apă de toaletă. Sunt chiar 5 tipuri

Cum să aplici corect parfumul?

Un truc mărunt dar eficient – toarnă o picătură de parfum în palmă și vei avea parte de o aromă ușoară, discretă, care te va lăsa satisfăcută atât pe tine, cât și pe cei care te înconjoară.

Păi și dacă trebuie să mă spăl pe mâini? În acest caz. Parfumul poate fi aplicat pe pieptenele cu care îți aranjezi părul. Astfel, vei obține o aromă durabilă, abia sesizabilă, distribuită foarte uniform.

Al șaselea truc, decurge din precedentele două. Aplică o cantitate moderată de parfum pe suprafața umerașelor din dulapul tău, în special dacă sunt confecționate din lemn. În acest fel, hainele vor fi întotdeauna plăcut mirositoare.

Pune o batistă parfumată în coșul pentru spălat sau adaugă puțin parfum în apă. Te asigurăm că rufele vor avea un miros foarte tentant și plăcut după spălare.

Un alt truc este să aplici o picătură de parfum peste lenjeria de pat, dar fără fanatism că s-ar putea să te doară capul.

Citește și: Aceste 7 trucuri de folosire a parfumului, te vor face instant, să miroși mai bine

Uleiuri esențiale cu miros plăcut

Și ultimul sfat, dar nu în ultimul rând – folosești uleiuri esențiale atunci când faci baie. E suficient să aplici câteva picături pe pereții sau podeaua din cabina de duș și succesul este asigurat. În timpul dușului se formează vapori, datorită cărora aroma se îmbibă uniform și armonios în  piele.

Citește și: Blogger la pensie: De ce miroase atât de urât de la femeile 60+?