Aranjează-ți masa așa în fiecare zi și senzația de confort nu-ți va părăsi casa

Sunt designer de profesie și cele mai multe consultații privind decorul locuinței care mi se cer sunt legate de aranjarea mesei. Și nu vorbesc despre o masă festivă, ci despre aranjatul zi de zi. Întrebarea, de regulă, sună în felul următor: ce să fac ca masa să arate frumos și stilat în fiecare zi.

Bineînțeles, orice locuință trebuie să fie abordată în mod individual, dar există câteva recomandări generale:

– Pentru masa de zi de zi folosește întotdeauna textilul, cu el masa arată îngrijit. Poate că o față de masă din material nu este foarte practică, dar te poți obișnui. Fața de masă se cere a fi într-o singură culoare și să se potrivească cu vesela. O alternativă mai practică este șervetul decorativ de masă.

– Analizează un pic masa și vezi ce și unde stă, lasă doar ceea ce este necesar, restul poți pune pe blatul de bucătărie și adăuga pe masă doar la necesitate. Mesele încărcate cu prea multe denotă haos, nicidecum stil și frumusețe.

– Fii mai original în ceea ce privește suportul pentru șervețele sau recipientul cu sare. De exemplu, pune șervețelele într-o vază mică din ceramică sau într-un coșuleț din paie.

– Cea mai bună decorațiune a mesei zi de zi este vaza cu flori. Nu este vorba neapărat despre compoziții florale complicate, este suficient să pui și câteva crenguțe de pom ca atmosfera să se schimbe.

Dar tu cum obișnuieti să-ți decorezi masa? În general, ce crezi despre asta. Merită să acorzi o atenție deosebită aranjării mesei sau mâncarea contează mai mult?

Tina, designer