Apa cu lămâie – cel mai bun îngrășământ natural pentru orhidee!

Orhideea se numără printre cele mai frumoase și apreciate flori de apartament din lume. Ea este o plantă cu totul specială, care ne duce cu gândul la misterele orientului și dragostea neprihănită. Deasupra ei mereu a atârnat un aer sacru și misterios. Dar ca oricare altă plantă, orhideea are nevoie de anumite condiții pentru a se dezvolta normal și a ne bucura sufletul.

Ca să te bucuri de florile și mireasma ei, trebuie să o ferești de lumină, să-i asiguri temperatura optimă, să o uzi regulat și să o mai și hrănești. Pentru a face orhideea să înflorească frumos nu vei avea nevoie de îngrășăminte speciale. Îngrășământul-minune se află la tine în casă și nu costă nimic.

Apa cu lămâie este bună pentru a întări sistemul radicular al orhideei, a preveni degradarea rădăcinilor și a stimula înflorirea ei. Pentru a prepara îngrășământul, amestecă puțină apă cu suc sau sare de lămâie – 100 ml/gr la 3 litri de apă. Și udă floarea cu această soluție.

Orhideea poate fi udată prin metoda tradițională, turnând apă în ghiveci și alimentând rădăcinile inferioare ale acesteia. Dar pentru un plus de eficiență, îți recomandăm să cumperi un ghiveci special, cu găuri, care poate fi montat în interiorul unui ghiveci cu apă.

O astfel de construcție imită condițiile naturale de dezvoltare a plantei și alimentează întregul sistem radicular al orhideei. În loc de udarea obișnuită, e suficient să pui ghiveciul în recipientul cu apă și îngrășământ timp de jumătate de oră.

Compușii minerali din componența lămâii vindecă planta, întăresc sistemul radicular al acesteia, normalizează procesele metabolice, accelerează creșterea ei și îi prelungesc viața. Iar pe deasupra, previn degradarea rădăcinilor, stimulează înflorirea plantei și îmbunătățesc rezistența acesteia la dăunători.

Atunci când o uzi, fii atentă la starea acesteia. Dacă observi că frunzele inferioare se ofilesc la capete sau se lasă în jos ca urechile unui iepuraș înseamnă că planta are nevoie de mai multă apă, iar dacă frunzele sunt moi și încep să putrezească, înseamnă că o uzi prea des.