Amenajează baia în acest fel: 20 de idei pentru o baie de vis

Baia e singurul loc din casă unde ne putem bucura de intimitate. De aceea, ea trebuie să fie cât mai confortabilă și frumoasă. O baie modernă poate fi amenajată în diferite feluri și astăzi vom discuta despre cele mai interesante idei.

Idei amenajare baie mică

Băile mici sunt o adevărată provocare. Ele în primul rând trebuie să fie funcționale, iar apoi atractive. Chiar și o baie mică poate fi atractivă dacă este gândită corect. Pentru asta, folosește mobilier ergonomic, asigură-te că spațiul e bine iluminat și alege tonuri moi, care oferă senzația de spațiu primitor.

Idei amenajare baie mare

În cazul băilor de dimensiuni mari, trebuie să ții cont atât de componenta estetică, cât și de cea practică. O astfel de baie e locul ideal pentru a te bucura de confort și a savura clipele de plăcere. Paleta cromatică trebuie să fie una caldă și primitoare.

Idei amenajare baie cu duș

Cabinele de duș sunt numai bune pentru un design modern și sofisticat, adoptat pentru oamenii cu un stil de viață activ. Acest design este util mai ales acolo unde spațiul este restrâns. Dar este actual și pentru spații mai mari.

Idei amenajare baie cu cadă

Băile cu cadă sunt bune pentru apartamentele mari, cu grad sporit de confort. Căzile cu formă rotundă sau ovală arată luxos, sunt funcționale și oferă cel mai mult confort. Dar dacă ai spațiu puțin și ești adeptul soluțiilor practice – vei avea nevoie de o cadă dreptunghiulară.

Idei amenajare baie bloc/apartament

De cele mai multe ori, băile de apartament au o structură exactă, dar asa nu înseamnă că nu poți modela interiorul lor. Pentru amenajarea unei astfel de băi, trebuie să ții cont de estetica întregii locuințe. E important să creezi imaginea unui ansamblu unitar.

Amenajare baie gresie și faianță

Gresia și faianța sunt cele mai populare alegeri în materie de finisaj. Dar nu uita că la alegerea acoperirii, trebuie să ții cont în primul rând de criteriul aderenței. Mai ales într-o cameră mică, plină de suprafețe dure. Cu alte cuvinte, e mai bine să renunți la estetica vizuală și să alegi un material mai puțin lunecos sau să cumperi un covoraș antiderapant.

Amenajare baie culori

În ceea ce privește culoarea, combinațiile de negru, gri, mentă, alb și albastru constituie un fundal excelent pentru baie. Aceste culori dau senzația de prospețime și extind spațiul din punct de vedere vizual. În general, în baie se aleg fie culori pastelate, fie culori reci, fie non culori (precum albul).

Amenajare baie în stil modern

Băile moderne se caracterizează prin spirit practic, tendința spre minimalism, forme geometrice, culori neutre și decor avangardist. Corpurile sanitare sunt preponderent din marmură, metale și sticlă.

Amenajare baie cu marmură

Cu toate că e un element clasic, piatra naturală este specifică băilor în stil modern, pentru că lasă impresia de lux și confort. Marmura nu este cel mai indicat material, dar rămâne unul dintre cele mai apreciate anume pentru senzația pe care o lasă. Ea este rezistentă, dar e greu de curățat și întreținut.

Amenajare baie cu cadă pe colț

Căzile de baie care se poziționează pe colț oferă mai mult confort și ajută la optimizarea spațiului din apartament. Un asemenea design crește funcționalitatea băii și arată luxos. E numai bun pentru a savura clipele de liniște și plăcere.