Amenajarea unui apartament mic: Cum acest hol îngrozitor s-a transformat într-un antreu ideal?

Holurile de la intrare din blocurile vechi, rămase din perioada comunistă, sunt un adevărat coșmar. Mici, înguste, inconfortabile, prost iluminate, agasante – nu ai literalmente unde să te întorci, nemaivorbind de o potențială amenajare. Azi am dat peste un astfel de hol, dar modul în care l-au renovat proprietarii m-a lăsat cu gura căscată.

Amenajare hol mic și îngust

Inițial era un antreu standard, la care nu te puteai uita fără lacrimi. Tapete vechi, linoleum demodat, un dulap masiv și neîngrijit și un soi de antresol care atârnă deasupra capului și te amenință să cadă în orice moment. Un set standard, cu care în țara noastră nu uimești pe nimeni. Dar cu un strop de entuziasm, puțină creativitate și multă dorință, chiar și un astfel de hol poate căpăta o nouă viață.

Mai întâi de toate, proprietarii au demontat mobila, au îndepărtat tapetele, antresolul, tencuiala veche și pardoseala, fapt care a făcut coridorul mai spațios. Tavanele au devenit instantaneu mai înalte, iar încăperea mai luminoasă. Surprinzător cât spațiu absorbeau toate aceste elemente inutile.

Idei amenajare hol intrare apartament

Pentru a îndrepta pereții și a le da un aspect îngrijit, stilat și contemporan, a fost nevoie de multă tencuială. Foarte multă. Dar timpul, banii și energia s-au răscumpărat pe deplin. Pereții au devenit netezi și imaculați. Datorită suprafețelor strălucitoare și iluminării corecte, cel puțin din punct de vedere optic, spațiul pare de 3 ori mai mare decât era inițial.

Proprietarii apartamentului au decis să separe holul de la intrare și bucătăria cu o ușă, deoarece nu doreau ca mirosurile din bucătărie să se răspândească prin toată casa. De altfel, și apartamentul e mic. Uneori ai nevoie de intimitate, și e mai plăcut să stai cu ușa închisă.

Și iată că am ajuns la cel mai important exponat al acestui hol – dulapul. Proprietarii au hotărât să nu reinventeze roata, deoarece un astfel de dulap este foarte practic, iar renovarea ar fi implicat cheltuieli substanțiale. Ușile au fost înlocuite și trase în față, făcând dulapul mai adânc și mai spațios. Iar oglinda încorporată în ușă. Astfel, pe lângă funcția sa principală, oglinda ajută la extinderea vizuală a spațiului și face holul mai luminos.

Datorită acestui dulap, în hol tronează ordinea. Dulapul este echipat cu etajeră pentru pantofi și cuiere pentru îmbrăcăminte. În plus, este iluminat din interior. Astfel, holul a devenit mai liber și mai spațios ca niciodată până acum. În ceea ce privește podeaua, proprietarii au renunțat la linoleum în favoarea unui material mai durabil.

Citește și: Amenajarea holului de la intrare: 22 de idei pentru un interior confortabil și atrăgător.