Amenajează-ți casa în stil occidental: 6 sfaturi simple ca locuința ta să pară mai mare!

Dacă te gândești că o casă mică nu poate fi destul de încăpătoare pentru familia ta, după ce vei lua cunoștință de sfaturile care urmează, cu siguranță îți vei schimba părerea. Astăzi vom discuta despre cum să optimizezi spațiul din locuință, integrând un ecran imens, un șemineu și multe altele. Sună bine, nu-i așa? Hai să vedem cum stau lucrurile în practică.

Amenajare casă mică la țară

#1. Folosește un proiector în locul unui televizor

În casele mici e complicat să instalezi un televizor cu diagonală mare, deoarece ocupă mult spațiu și reduce confortul. În schimb, poți monta un proiector care este compact, poate fi strâns și oferă aceleași senzații ca în timpul vizionării unui film pe TV. Ecranul de proiecție poate fi fixat de tavan, iar proiectorul propriu-zis, chiar deasupra patului. Un astfel de design este confortabil, modern și stilat.

#2. Micșorează tot ce poate fi micșorat

Într-o locuință mică, fiecare centimetru contează. În loc de mobila obișnuită, poți instala mobilier ergonomic, contemporan, care este multifuncțional, durabil, confortabil și foarte compact. De exemplu, în loc de o masă tradițională, poți folosi o masă pliabilă, ce poate fi utilizată atât pentru luarea mesei, cât și pentru muncă sau primirea oaspeților. Același lucru e valabil și pentru canapea. Canapeaua e mai degrabă un moft, decât o necesitate vitală. E mult mai simplu e să folosești câteva pufuri care pot fi strânse în orice moment.

Amenajare interior casă mică

#3. Folosește scările ca spațiu de stocare

Multe case la țară au două nivele, și implicit, o scară. Spațiul de sub scară poate fi echipat cu dulăpioare și sertare integrate în trepte. Scara mai poate fi folosită și ca parte a unui set de bucătărie, în care pot fi încorporate dulapuri și chiar un mini bar. În principiu, poți utiliza acest spațiu la discreția ta, important e să nu rămână gol.

#4. Extinde spațiul cu ajutorul ferestrelor

Un spațiu mic nu este doar despre funcționalitatea limitată, ci și despre modul în care te simți. Orice încăpere, oricât de mică ar fi, poate fi transformată complet cu ajutorul ferestrelor. Grație geamurilor panoramice, în interior va pătrunde mai multă lumină, iar granița vizuală dintre casă și exterior se va estompa. Dacă nu ai timp și bani pentru o renovare complexă, încearcă cel puțin să descoperi ferestrele cât mai mult posibil. Înlătură perdelele de tul, draperiile și lucrurile care încarcă pervazul. Și nu uita de oglinzi. O oglindă mare, pe lângă funcția sa convențională, va ajuta la extinderea vizuală a spațiului și va face interiorul mai luminos.

Idei de amenajare casă mică

#5. Instalează un mic șemineu

Un șemineu de dimensiuni mici poate fi montat chiar și într-o bucătărie mică. Acesta nu ocupă mult loc și poate fi instalat pe o etajeră, eliberând spațiul de la podea. Peretele din spatele șemineului trebuie acoperit cu metal pentru un plus de siguranță.

#6. Montează un blat extensibil de bucătărie

La amenajarea bucătăriei, nu te limita doar la dulapurile tradiționale. Echipează pereții cu tije, cuie, rafturi, panouri și suporturi magnetice. Nu ezita să folosești organizatoare pentru bucătărie, un singur front pentru mai multe compartimente, sertare masive extensibile, organizatoare ergonomice pentru sticle și farfurii, sertare cu extensie completă, secțiuni verticale înguste și desigur un blat extensibil de bucătărie.

Mai multe detalii poți citi aici: Nu mai ai loc în bucătărie? 15 idei de organizare eficientă a spațiilor mici!