Amenajarea unei case mici: 10 idei noi pentru locuința visurilor tale!

Dacă întotdeauna ai visat să ai o casă la țară, dar crezi că e dificil și costisitor să-ți construiești una, nu te descuraja. Pentru a contempla natura și farmecul satului românesc, e suficient să ai o casă mică, dar gândită cu atenție. Astfel încât întreaga familie să se simtă bine și să vrea să revină acolo. Confortul este dat de detalii și astăzi vom învăța cum să îl creezi, ca toată lumea să rămână fericită.

Idei casă mică cu mansardă

Dacă nu ai posibilitatea să te extinzi în lățime, apelează la înălțime. Firește că nu vorbim de același confort ca într-o casă cu două etaje și câteva dormitoare, dar cu o iluminare bună și puțină inspirație, un dormitor în mansardă arată foarte promițător. Mai mult decât atât, poți folosi al doilea nivel nu doar pentru somn. În acest fel, în partea de jos va exista suficient spațiu pentru a primi oaspeții, dar și pentru bucătărie.

Chiar și o fereastră mică la nivelul mansardei e suficientă pentru a schimba complet atmosfera din interior. Scara extinde vizual spațiul și arată foarte contemporan. Nu uita că locuința trebuie iluminată bine ca să arate mai spațioasă și ca să te simți confortabil în interiorul ei.

Amenajare interior casă mică

Problema geamurilor este foarte acută. La primul etaj ai nevoie de pereți de-a lungul cărora va sta mobilierul, iar în mansardă îți poți permite maxim o fereastră. Necesarul de lumină naturală poate fi suplinit apelând la ferestre în acoperiș și uși din sticlă. Un astfel de design arată destul de sofisticat și costă corespunzător. Dacă nu îți permiți o asemenea soluție sau te deranjează lumina naturală, va trebui să apelezi la leduri.

Iar dacă îți place intimitatea și visezi la un loc doar al tău, unde să nu te sâcâie nimeni, poți construi o cameră separată deasupra tavanului, cu dulapuri integrate în scară, ca în a doua imagine, pentru că într-o cameră mică fiecare centimetru contează.

Idei de amenajare casă mică

Fără mansardă lucrurile stau un pic mai complicat. Spațiul poate fi extins cu ajutorul ferestrelor, iluminării corecte și a oglinzilor. În ceea ce privește mobilierul, în loc de dulapuri de bucătărie poți folosi rafturi, iar unele sertare pot fi integrate sub pat.

O altă soluție presupune separarea dormitorului în două secțiuni, una la bază și una chiar sub tavan. Poți echipa zona dormitorului cu rafturi pentru cărți și nu uita să profiți de spațiul lăsat de scări.

Design interior casă mică

Cu cât mai limitat este spațiul, cu atât problema depozitării este mai acută. Unde să ții hainele când nici măcar nu ai un dulap? Există mai multe opțiuni, dar ne-au plăcut în special cele de mai jos. Sertarele și dulăpioarele pot fi găsite sub pat și sunt echipate cu roți, astfel încât lucrurile sunt mereu la îndemână.

Despre folosirea scărilor pe post de dulap (sau a dulapurilor pe post de scară) am discutat deja, dar ce zici de schimbarea cu locul a dormitorului și camerei de zi, dacă le putem numi așa? (vezi a doua imagine). Dar firește că tavanul trebuie să fie înalt, până la urmă nu facem o casă pentru cei 7 pitici.

Amenajare casă mică la țară

Dacă casa are tavan înalt, poți amenaja un podium pentru depozitare, care este practic și stilat în același timp. În interiorul său poți stoca tot ce dorești. Adaugă două dulapuri pentru a delimita zona și vei avea parte de o casă în tot sensul cuvântului. Într-o manieră similară poți amenaja chiar și bucătăria, pentru că de regulă spațiul care rămâne între cap și tavan este irosit.

Care idee ți-a plăcut cel mai mult și când ai de gând să o implementezi? Așteptăm răspunsul tău în comentarii!

Citește și: Amenajarea bucătăriei mici: 3 idei pentru o bucătărie cât mai spațioasă!