Amenajează casa cu buget redus: Aceste 5 lucruri vor da o nouă viață locuinței tale!

Amenajarea locuinței nu e o sarcină deloc ușoară. Spațiul este limitat. Bugetul cu atât mai mult. Vrei ca interiorul să fie stilat și contemporan. Dar în același timp trebuie să fie comod și practic. Soțul vrea una. Soția vrea cu totul altceva. Soacra are altă părere. Designerii îți sugerează tot felul de oferte scumpe, una mai deocheată ca alta. Și numai bunul Dumnezeu știe cum poate fi rezolvată această problemă. Dar până vei găsi soluția ideală, uite tocmai 5 elemente clasice de interior, care îi vor da o nouă suflare locuinței tale, fără să-ți sufoce buzunarele.

Idei de amenajări interioare

#1. Covoarele

Ce fel de casă fără covor? Din fericire, în magazine putem găsi o mare varietate de covoare de culori, forme și texturi diferite. Specialiștii în design interior numesc acest accesoriu – universal, deoarece se potrivește literalmente oricărei locuințe. Covoarele adaugă textură interiorului și contribuie la extinderea vizuală a spațiului, în special modelele monocrome cu fir scurt.

Dacă visezi la un interior în stil scandinav, iar scandinav înseamnă mai întâi de toate minimalist, alege covoare de dimensiuni mici, fără inserții și imprimeuri. Totodată, poți experimenta cu contrastele, apelând la covoare realizate în două tonuri, deseori contrastante. Covoarele alb-negru se vor încadra excelent într-un interior hi tech, iar un covor cu forme geometrice se va integra perfect într-o locuință în stil boho.

#2. Florile de apartament

Plantele de cameră sunt o altă modalitate excelentă de a readuce interiorul la viață. Florile de apartament purifică aerul și alimentează locuința cu oxigen, bucurând ochii plămânii și sufletul. În plus, majoritatea de ele sunt nepretențioase și ușor de întreținut.

O atenție deosebită merită ghiveciul sau vaza în care urmează să ții florile. Vasele din sticlă se potrivesc de minune într-un interior minimalist, iar cele din lut arată bine într-un interior în stil loft. În ceea ce privește soiurile de plante, nu există reguli stricte. Poți alege orice floare îți place. Iar dacă nu știi ce să alegi, îți recomandăm să te inspiri din articolul de mai jos.

Citește și: Inspiră adânc: 15 plante de cameră care purifică aerul și sunt ușor de întreținut!

#3. Oglinzile

Oglinzile sunt subestimate de toată lumea. În zadar, pentru că acestea fac interiorul să pară mai larg, asigură o bună iluminare a locuinței, acoperă spațiile goale și sustrag atenția de la defecte. În plus, sunt un accesoriu de decor, care se încadrează cu ușurință atât în garsoniere de 30 m2, cât și în apartamente spațioase.

Apropo, rama oglinzii este la fel de importantă ca oglinda în sine. Dacă interiorul tău este realizat în stil clasic, vei avea nevoie de o oglindă cu ramă sculptată din lemn. Dacă interiorul tău este în stil scandinav, o ramă neagră obișnuită este mai mult decât suficient.

În general, se recomandă ca ramele să fie cât mai subțiri pentru a nu împiedica extinderea vizuală a spațiului. De altfel, pentru a schimba geometria camerei, specialiștii în design interior recomandă inserarea oglinzilor în pereți, uși și chiar pe tavan.

#4. Lumânările

De regulă, lumânările sunt asociate cu stilul nordic. În particular cu stilul Hygge. Acestea creează o atmosferă de căldură confort și armonie în casă și bineînțeles că sunt binevenite în orice locuință. Designerii contemporani sunt de părerea că nu contează atât de mult lumânările, cât contează sfeșnicele.

Lăsăm decizia la discreția ta, dar câteva lumânări lungi cu arome și 2-3 sfeșnice ornamentate frumos nu au încurcat niciodată nimănui, mai ales dacă interiorul e clasic. Lumânările mari se vor încadra de minune în stilul loft, iar cele parfumate într-un stil minimalist.

#5. Tăvile

Tăvile ca element reinventat de decor devin tot mai populare pe zi ce trece. Avantajul acestora este că arată la locul lor oriunde le-ai pune. Tăvile metalice se potrivesc stilului clasic, cele de lemn – stilului scandinav, iar cele ascetice stilului minimalist.

Citește și: Amenajarea bucătăriei mici: 3 idei pentru o bucătărie cât mai spațioasă!