Amenajarea casei la țară: 10 idei econome pentru o terasă ca la americani!

Terasa e locul unde îți poți petrece serile călduroase de vară. Dar cum să o amenajezi astfel încât să revii acolo cu cea mai sinceră și îmbietoare plăcere? Cum să o transformi într-un loc pentru toată familia, unde poți să uiți de problemele cotidiene? Iată 10 idei de transformare a terasei, care îți vor schimba părerea despre amenajarea unei terase mici.

Idei amenajare terasă mică

Ce poate fi mai plăcut decât micul dejun acompaniat de ciripitul nesfârșit al păsărelelor, zumzăitul albinelor, cântecul greierașilor, lătratul câinilor de la sate și verdeața autentică a copacilor? Pentru a profita din plin de idila rustică de vară, instalează pe terasă o masă care nu se teme nici de ploaie, nici de soare, nici de vânt. Iată două idei care ne-au plăcut în mod deosebit.

Terasă cu hamac

Îți place să tragi un pui de somn după amiază, dar în casă e răcoros și sumbru? Nu te descuraja. Montează un hamac chiar pe terasă, la umbră, astfel încât să adormi sub muzica naturii și să uiți de toate grijile cotidiene. Distanța dintre suporturi trebuie să fie de aproximativ 3-4 metri, astfel încât să planezi la o înălțime confortabilă. Poți să-ți petreci chiar și noaptea acolo dacă nu te temi de țânțari.

Amenajare terasă cu paleți

Dacă nu ești amator de dormit în hamac, ce-ar fi să decorezi terasa cu o canapea? Canapeaua va crește gradul de confort, iar în funcție de necesitate poate fi completată cu zonă de luat masa sau cu scaune pentru serile petrecute alături de cei dragi. Ea poate fi așezată în colț sau de-a lungul peretelui, poate fi suspendată și confecționată chiar și din paleți.

Amenajarea unei terase la casă

Dacă ai renunțat la ideea cu somnul sau nu ai suficient spațiu pentru a întinde un hamac, montează pe terasă o bancă sau un leagăn lat. Ele ocupă puțin spațiu, dar sunt confortabile, frumoase și durabile. În plus, sunt ușor de îngrijit, pot fi acoperite cu textile și la toamnă nu va trebui să le muți nicăieri.

Amenajare terasă cu flori

Dacă îți place să ai grijă de plante și să inspiri un aer curat, bine oxigenat – un colțișor de vegetație pe terasă este ceea de ce ai nevoie. Acest loc minunat îți va bucura ochii, plămânii și sufletul. Dar ai grijă să alegi plante care tolerează ușor lumina, căldura și excesul de umiditate. Cu un asemenea design, terasa ta va arăta romantic și expresiv.

Design terasă exterioară

Să nu uităm de luminozitate, care este foarte importantă, în special noaptea. Ți-a scăpat ceva în viață dacă nu ai stat noaptea pe terasă urmărind cum cad stelele de pe cer. Perseidele cad activ în luna august și nu e plăcut să le urmărești în întuneric deplin.

Luminițele de grădină, alimentate de soare, luminițele de Crăciun sau un felinar taciturn îți pot da o mână de ajutor, creând o atmosferă magică. Dar nu uita de soluțiile pentru țânțari!

Idei amenajare terasă curte

Fotoliile sunt un alt decor clasic, numai bun pentru terase mici. Poți instala pe terasă fotolii clasice, pufuri, fotolii tip sac, pară, minge, hamac, șezlong etc. Totul se limitează doar la imaginația ta și la suprafața de care dispui.

Idei amenajare terasă închisă

Dacă ai suficient loc, pe terasă poți instala și un pătuc compact, care să-ți aline oboseala în zilele aride de vară. Dar un asemenea design e bun numai pentru suprafețele închise sau semi-închise, protejate de ploaie, grindină și vânt. La alegerea patului, fii atent la marcajul outdoor, care indică faptul că țesăturile sunt rezistente la apă.

Terasă cu perdele

Acest design pare rupt din America anilor ’70. Ce-i mai trebuie unui om romantic de fire? Adaugă la perdele câteva plante de interior, o canapea, o masă, niște ghivece suspendate și iată colțișorul de rai la care visai atât de mult.

Amenajare terasă în fața casei

Și ultima, dar nu în ultimul rând – terasa cu șezlong. Pentru cei care iubesc să zăbovească la aer cu o carte sau cu un pahar de bere în mână. În ceea ce privește șezlongurile, ele pot fi din lemn, din plastic, din metal, suspendate, pliabile, cu umbrelă, fără umbrelă ș.a.m.d. Totul rămâne la discreția ta!

O terasă mică poate deveni locul tău preferat din casă. Dar îți propunem să nu te oprești aici și imediat cum termini cu amenajarea terasei, apucă-te de amenajarea grădinii. Uite 40 de idei care îți vor transforma și grădina într-o gură de rai.

Citește și: Amenajarea casei la țară: 40 de ornamente pentru casă și grădină, făcute manual!