Amenajarea casei la țară: 7 semne ale unei case confortabile!

Toată lumea visează la o casă frumoasă, spațioasă și confortabilă, undeva în afara orașului. Dar ce înseamnă o casă confortabilă? Mai întâi de toate înseamnă lucruri practice și funcționale, care te scutesc de sarcinile cotidiene și îți fac viața mai ușoară. Despre 7 astfel de lucruri vom discuta în continuare.

#1. Priza inteligentă

Prizele inteligente nu mai sunt un know-how cu care poți să uimești pe cineva. Și prețul lor a scăzut considerabil în comparație cu modelele de acum 10 ani. Dar ce îți oferă o priză inteligentă?

În primul rând – confort. Cu ajutorul ei poți gestiona temperatura din casă până a sosi acolo, temperatura patului, temperatura apei din baie, nivelul de luminozitate și multe altele. Imaginează-ți că vii vineri seara la țară și după o zi obositoare de muncă trebuie să aștepți până șemineul electric își face treaba sau apa din baie se încălzește. Problema poate fi depășită ușor cu o priză inteligentă.

#2. Pardoseala încălzită

Podelele reci sunt o altă problemă a caselor rurale, unde proprietarii vin să stea doar în weekend. Ca să nu îngheți până locuința se încălzește, poți folosi covoare electrice pentru încălzirea electrică a pardoselii.

Da, va trebui să renunți la câțiva centimetri din înălțimea camerei și să reconstruiești podeaua, dar rezultat justifică efortul depus. Dacă reconstrucția podelei e prea mult pentru tine, poți folosi o folie de căldură, întinsă chiar sub covor.

#3. Uscător electric pentru încălțăminte

De ce nu? Imaginează-ți cât de plăcut e să ieși toamna din casă în pantofi calzi și uscați. Un astfel de uscător poate fi montat chiar în hol, deoarece se integrează perfect în interior și amintește de un suport clasic pentru pantofi. Mai mult decât atât, acest produs contribuie la sănătatea picioarelor tale, deoarece într-un mediu uscat bacteriile și ciupercile se răspândesc mult mai greu.

#4. Aparat de aer condiționat

Un aparat de aer condiționat e binevenit indiferent de anotimp. El poate fi ascuns într-o nișă sau în spatele unei perdele, ca să nu denatureze decorul. De altfel, astăzi se vând și modele portabile, care se așază direct pe podea. Aparatele contemporane se descurcă excelent atât cu răcirea, cât și cu încălzirea aerului și rezistă până la -7 grade Celsius. Prin urmare, nu ai de ce să-ți faci griji.

#5. Plită cu inducție

Plitele cu inducție costă mai scump decât plitele electrice obișnuite sau cele cu gaz. În schimb, sunt mai eficiente datorită undelor electromagnetice, care acționează direct asupra vasului.

Astfel, 84% din energie este consumată pentru a încălzi vasul, nu aerul. Prin comparație, o plită electrică clasică consumă 68% din energie pentru încălzirea oalei, iar o plită cu gaz doar 41%. E lesne de înțeles că pe termen lung diferența de preț se răscumpără. În plus, plita cu inducție se montează ușor, se curăță și mai ușor și are un design plăcut.

Dacă te-ai obișnuit să folosești butelii cu gaz, îți sugerăm să montezi o plită combinată, cu două arzătoare pe gaz și două electrice. Astfel, în cazul în care rămâi fără gaz, cu siguranță nu rămâi și fără prânz. O altă opțiune interesantă este un mini cuptor cu plită electrică incorporată.

#6. Apă caldă în baie și la bucătărie

Cel mai simplu e să instalezi un boiler electric. Cu cât temperatura de funcționare a boierului este mai mare, cu atât mai multă apă caldă vei obține. Legionella (o bacterie periculoasă, care apare în apa stagnantă) moare la +55 grade. Prin urmare, încălzirea trebuie setată la maxim din când în când.

Și nu economisi pe centrală. Alege modele cu protecție împotriva depunerilor, deoarece un boiler care încălzește prost nu ajută cu nimic.

#7. Mașina de spălat rufe

Dacă vii la țară doar în weekend, o mașină de spălat semiautomată este mai mult decât suficientă. Deși nimeni nu te împiedică să-ți iei un model de ultimă generație. Ce-mi place mie este că există soluții chiar și pentru casele care nu sunt racordate la apă curentă. Despre ele am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Spălatul rufelor la țară: Cum să folosești mașina de spălat dacă nu ai apă curentă? Iată ce au inventat vecinii mei.