Amenajarea casei la țară: 5 lucruri pe care NU trebuie să economisești niciodată!

Cu toții vrem să trăim într-o casă călduroasă și confortabilă, în care să revenim de fiecare dată cu plăcere. E bine când poți să amenajezi casa după bunul tău plac, fără să fii limitat de buget. Ferice de cei care au această posibilitate, dar noi, muritorii, ne descurcăm cum putem. Mai bine zis, economisim pe ce putem. Cu toate acestea, uneori, economisirea e complet neeconomicoasă și plătim de trei ori mai mult pe termen lung. Hai să vedem care sunt lucrurile pe care niciodată nu trebuie să economisim.

#1. Uși și ferestre

Atunci când mi-am ridicat casa, am făcut-o pe șmecherul și am cumpărat ferestre de calitate medie. Iar pe deasupra, m-am încrezut într-o firmă de montaj mai puțin cunoscută și calitatea lucrării a lăsat de dorit. Vara următoare a trebuit să plătesc tot atât ca o altă echipă să-mi monteze ferestrele normal. Iar peste încă 5 ani, a trebuit să înlocuiesc unul din geamuri cu un model de calitate superioară pentru că au apărut fisuri în josul acestuia.

Citește și: De ce tot mai mulți oameni renunță la ferestrele PVC? 5 motive să renunți și tu!

#2. Sistemul de tratare a apei

Casa mea e racordată la apă curentă, dar calitatea apei este proastă. Sistemul de alimentare cu apă arăta în felul următor. Din câte poți observa, nici vorbă de filtre suplimentare. În consecință, deja peste jumătate de an au apărut primele probleme cu bateriile de baie, pe care s-au acumulat depuneri și în scurt timp s-au stricat.

Trei ani mai târziu, din cauza depunerilor s-a defectat pompa de la centrala termică. Nici nu vă imaginați cât m-a costat să pun la punct toate aceste probleme și să instalez un sistem de filtrare adecvat. Era mult mai ieftin dacă o făceam la etapa de construcție.

#3. Instalațiile sanitare

Instalațiile sanitare și mai exact, bateriile, chiuveta, vasul de toaletă și sistemul de scurgere sunt folosite zilnic. A fost o mare greșeală să economisim și aici. Modelele la preț redus nu rezistă mult și trebuie schimbate la câțiva ani. Eu le numesc modele decorative. Iar dacă ai un sistem de filtrare defect, cum a fost la mine, instalațiile se uzează și mai repede. În concluziile, economiile făcute pe instalații sanitare nu sunt economii deloc.

#4. Instalațiile electrice

Același lucru e valabil și pentru instalațiile electrice. Comutatoarele electrice ieftine se strică ușor, cablurile subțiri se supraîncălzesc și se pot deteriora, prizele de calitate inferioară se pot topi, iar corpurile de iluminat se pot arde. Și aici nu mai e vorba de bani, ci de securitatea ta și a familiei tale.

#5. Sistemul de ventilație

Condensul intens creează un microclimat nesănătos în interiorul locuinței, iar umiditatea înaltă, mai devreme sau mai târziu, contribuie la apariția mucegaiului și diferitor tipuri de ciuperci. Aerisirea defectă duce la acumularea de dioxid de carbon și creșterea concentrației de substanțe nocive din aer, lucru soldat cu afecțiuni cronice și slăbirea sistemului imunitar.

Prin urmare, sistemele de ventilație sunt foarte importante. Ele sunt de diferite tipuri. Eu am ales un sistem de micro ventilație, dar nu a fost destul pentru că în casă pătrundeau particule de praf din afară.

Citește și: Amenajarea casei la țară: 40 de ornamente pentru casă și grădină, făcute manual!