Amenajarea casei: 7 lucruri pentru care e mai bine să plătești mult decât să economisești

Bunica mea spunea că leneșul mai mult aleargă, iar zgârcitul mai mult păgubește. Și avea perfectă dreptate, deoarece e mai bine să plătești mult pentru un lucru cu adevărat bun, decât puțin pentru un lucru care mâine te va da de gol. Mai ales când vorbim de amenajare. Iată 7 lucruri pentru care tindem să plătim mai puțin, fără să ne dăm seama că avem de pierdut.

1. Patul

Cu cât e mai confortabil patul, cu atât e mai dulce somnul. Prin urmare, nu economisi. Dacă iei un pat pentru două persoane, în pat trebuie să rămână destul loc pentru ambii. Astfel încât ambii să vă simțiți bine. Și nu uita de saltea.

Fiecare dintre noi petrece aproximativ o treime din viață dormind. Prin urmare, salteaua merită mai multă atenție decât pare la prima vedere. O saltea proastă duce la probleme de somn și de spate. Iar ele duc la iritabilitate, probleme de concentrare, lipsă de energie și înrăutățirea relațiilor cu cei dragi.

2. Holul

Chiar dacă petrecem mai puțin timp acolo, pardoseala și pereții din hol nu trebuie neglijate. Alege materiale rezistente la uzură, ușor de curățat, în tonuri deschise. Pentru pereți – tapet vopsibil sau tencuială decorativă, pentru pardoseală – gresie porțelanată și acoperire cu PVC.

Nu uita de iluminare, holul trebuie să fie luminos, dar ne agasant. Asigură-te că ai posibilitatea să aprinzi lumina atât din prag, cât și din cameră. În mod ideal, instalează un senzor de mișcare și lumină automată. Până la urmă, nu costă un pumn de bani, dar e foarte confortabil. În acest fel, apartamentul întotdeauna îți va ura un soi de bine ai venit.

3. Canapeaua

Canapeaua este cel mai popular loc din camera de zi. Locul unde se adună toată familia. Locul unde mama bea un ceai, iar tata vizionează un meci de fotbal. Locul unde se joacă copiii. Și toți împreună se adună la un film.

Presiunea pe canapea este mare. Prin urmare, canapeaua trebuie să fie rezistentă și practică. Deci în primul rând alege modele cu tapițerie de înaltă calitate și mecanisme fiabile și abia apoi gândește-te la preț și design.

4. Instalațiile sanitare

Instalațiile sanitare și mai exact, bateriile, chiuveta, vasul de toaletă, cada de baie și sistemul de scurgere sunt folosite zilnic. Este o mare greșeală să economisești aici. Modelele la preț redus nu rezistă mult și trebuie schimbate la câțiva ani. Eu le numesc modele decorative.

Durata de viața a lor depinde de materiale și de tehnologia de fabricație. Prin urmare, instalațiile sanitare ieftine nu numai că sunt inferioare din punct de vedere estetic, ci au și o durată de viață mai mică.

5. Pardoseala din bucătărie

Nu o să-ți vină să crezi cât de multe persoane pun parchet laminat în bucătărie. În pofida umidității, mucegaiului și riscului de a vărsa o oală pe podea.

Da, o asemenea soluție arată scump și plăcut din punct de vedere estetic. Dar nu este justificată din punct de vedere practic, deoarece peste câțiva ani podeaua va trebui înlocuită. O asemenea pardoseală se umflă și se contractă, facilitează răspândirea bacteriilor și își pierde farmecul cât ai zice pește.

6. Ușile de interior

Mulți încearcă să economisească bani pe seama lor, dar și acest pas este nejustificat. Ușile de interior sunt folosite în permanență. Din această cauză se uzează mai repede decât ușa de bază.

Prin urmare, fii atent nu numai la design, ci și la producător, feronerie, calitatea materialelor, balamale etc. Designul ușilor trebuie să se asorteze cu două camere simultan, deci alege tonuri universale.

7. Blatul de bucătărie

Blatul este inima bucătăriei și elementul care are de suferit cel mai mult. Alege materiale care nu costă mult, dar sunt plăcute din punct de vedere tactil. Blaturile din materiale scumpe (lemn natural, marmură, granit) nu sunt confortabile și își pierd farmecul mai repede decât pare la prima vedere. Mai multe despre amenajarea bucătăriei am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Amenajare cu stil: 9 idei care îți vor face bucătăria curată!