Amenajarea bucătăriei mici: 3 idei pentru o bucătărie cât mai spațioasă!

Amenajarea bucătăriei nu e o treabă deloc ușoară, mai ales atunci când e vorba de o bucătărie de bloc, de dimensiuni reduse, în care literalmente nu ai unde să te întorci. Dar nu e o misiune imposibilă. Totul depinde de design și planificare. O bucătărie mică trebuie gândită în cele mai mici detalii, astfel încât potențialul fiecărui centimetru să fie valorificat. Cu o abordare corectă, chiar și un spațiu mic poate deveni nespus de practic și confortabil.

Specialiștii în design interior recomandă următoarele modalități de soluționare a problemei:

Reamenajarea bucătăriei

Această modalitate este cea mai costisitoare, dar și cea mai eficientă, deoarece vei extinde spațiul din bucătărie în mod natural. Unii combină bucătăria cu sufrageria sau camera de zi, alții mută baia și toaleta într-un alt loc, cineva conectează balconul etc. Totul depinde de specificul apartamentului, posibilitățile financiare și nu în ultimul rând – de imaginația și creativitatea ta.

Citește și:  Cât de spectaculos se poate transforma o bucătărie de 6 m.p. ? Uite și minunează-te!

Amenajare bucătărie mică de bloc

Dacă spațiul din bucătăria ta este mai mic decât ți-ai dorit, încetează să-l micșorezi și mai mult, încărcând bucătăria cu tot felul de aparate inutile, dulapuri masive și gadget-uri. Folosește modele încorporate, organizatoare pentru bucătărie, sertare extensibile, organizatoare pentru sticle și farfurii, dulapuri fără mânere, sertare cu extensie completă, secțiuni verticale înguste și alte elemente de mobilier ergonomic, care vor micșora vizual spațiul din bucătăria ta și îți vor optimiza timpul.

Poți citi mai multe despre amenajarea bucătăriei în acest fel aici: Nu mai ai loc în bucătărie? 15 idei de organizare eficientă a spațiilor mici!

Amenajare bucătărie mică și îngustă

Un alt truc constă în extinderea vizuală a spațiului. Pentru a obține acest efect, încearcă să folosești oglinzi, uși confecționate din sticlă sau mobilier cu finisaj lucios, decor minimalist, linii verticale și orizontale pentru a crea iluzia unei încăperi mai spațioase. Totodată, nu uita să umpli spațiul cu lumină, amplificând acest efect cu ajutorul unei palete de culori strălucitoare și deschise.

Citește și:  Iată cum poți transforma un apartament mic în unul mare, fără să-i modifici suprafața