Amenajarea bucătăriei: Chiar și gospodinele cu experiență comit aceste 5 greșeli!

Amenajarea bucătăriei nu e o sarcină ușoară, în special la etapa de proiectare. Dar anume de proiectare depinde dacă bucătăria va fi confortabilă sau nu. Iată 5 sfaturi de care trebuie să ții cont.

1. Podea frumoasă, dar perisabilă

Nu o să-ți vină să crezi cât de multe persoane pun parchet laminat în bucătărie. În pofida umidității, mucegaiului și riscului de a vărsa o oală pe podea. Da, o asemenea soluție arată scump și plăcut din punct de vedere estetic. Dar nu este justificată din punct de vedere practic, deoarece peste câțiva ani podeaua va trebui înlocuită. O asemenea pardoseală se umflă și se contractă, facilitează răspândirea bacteriilor și își pierde farmecul cât ai zice pește.

2. Chiuveta din piatră

Într-adevăr, de ce să alegi o chiuvetă standard din oțel inoxidabil, când poți lua una de piatră, demnă de un adevărat aristocrat? Numai că producătorii ascund faptul că un asemenea articol își pierde rapid aspectul plăcut și va arăta ieftin deja peste câțiva ani. Prin urmare, lasă ambițiile nobilești deoparte și nu te lăsa dusă de nas.

3. Un blat de bucătărie pretențios

Alege materiale care nu costă mult, dar sunt plăcute din punct de vedere tactil. Blaturile din materiale scumpe (lemn natural, marmură, granit) nu sunt confortabile și își pierd farmecul mai repede decât pare la prima vedere.

4. Dulapuri joase

Dulapurile care lasă mult spațiu până la tavan arată plictisitor, ieftin și banal. Cu cât dulapul este mai înalt, cu atât e mai bine. Logica este cât se poate de simplă. Cu cât dulapul este mai înalt, cu atât are mai multe rafturi. Cu cât are mai multe rafturi, cu atât poți pune mai mult în el.

5. Un triunghi de lucru prea lung

Cel mai important lucru în amenajarea bucătăriei este zonarea. Zonele trebuie delimitate inteligent. Triunghiul de lucru, care se măsoară prin distanța dintre aragaz, chiuvetă și frigider, ar trebui să fie cât mai scurt posibil.

Citește și: Femeia la nevoie se cunoaște: 7 semne că trăiești cu o femeie nepricepută