Amenajarea bucătăriei: 7 trucuri simple, ca bucătăria să pară mai scumpă!

Renovarea bucătăriei este întotdeauna costisitoare. La urma urmei, chiar și mobilierul standard de bucătărie costă un pumn de bani. Și e mare păcat dacă rezultatul acestui efort financiar va fi banal și plictisitor. În condițiile în care există multe soluții simple, care nu te costă prea mult, dar creează un efect mult mai bun.

Elaine Griffin, unul dintre cei mai renumiți designeri americani știe cum să economisească bani la amenajarea bucătăriei, fără ca aceasta să-și piardă din lux. În opinia ei, aproape toate seturile de bucătărie (indiferent de preț) sunt asemănătoare și nu merită să cheltui o avere pe ele. În schimb, poți profita de câteva trucuri, care la sigur vor aduce rezultatul dorit.

Idei amenajare bucătărie apartament

#1. Amplasarea mobilierului

Cel mai important lucru în amenajarea bucătăriei este zonarea. Zonele trebuie delimitate inteligent. Potrivit lui Elaine, triunghiul de lucru, care se măsoară prin distanța dintre aragaz, chiuvetă și frigider, ar trebui să fie cât mai scurt posibil.

Și încă o regulă importantă (deși există excepții): frigiderul ar trebui să fie situat mai aproape de ușa din față. De ce? Pentru că de multe ori ne interesează doar el în bucătărie – ne-am uitat înăuntru și ne-am întors în camera de zi.

#2. Dulapuri înalte

Dulapurile care lasă mult spațiu până la tavan arată plictisitor, banal și ieftin. Cu cât dulapul este mai înalt, cu atât e mai bine. Elaine Griffin consideră că acest lucru este și frumos și comod în același timp. Logica este cât se poate de simplă. Cu cât dulapul este mai înalt, cu atât are mai multe rafturi. Cu cât are mai multe rafturi, cu atât poți pune mai mult în el.

O astfel de organizare a spațiului în bucătărie adaugă camerei rafinament. Imaginea arată mult mai integru și contemporan. Dar trebuie să te asiguri că dulapurile sunt fixate bine și că sistemul de ventilație lucrează corect.

Idei amenajare bucătărie bloc

#3. Nu economisi pe blatul de bucătărie

“Sunt prea sărac ca să-mi cumpăr lucruri ieftine” – așa justifică oamenii inteligenți alegerea unui lucru de calitate. Și au perfectă dreptate. Mai mult decât atât, Elaine susține că poți să-ți cumperi mobilier ieftin, poți să-ți cumperi veselă ieftină, dar un blat de bucătărie ieftin – niciodată. El este fața bucătăriei tale și trebuie să fie bun și să aibă un aspect corespunzător.

#4. Detaliile mărunte contează

Feroneria, mânerele, tijele – toate au rolul și contribuția lor. Detaliile de decor sunt la fel de importante pentru bucătărie, precum accesoriile pentru aspectul tău. Acestea sunt plăcute ochiului, completează imaginea, și spre deosebire de accesorii, mai sunt și utile. Anume detaliile mărunte conferă prospețime și individualitate bucătăriei tale. Prin urmare, nu ezita să le integrezi.

Idei amenajare bucătărie mare

#5. Iluminarea corectă

Crezi că nimeni nu se uită la tavanul din bucătărie? Iluminarea este foarte importantă și în bucătărie ar trebui să existe mai multe surse de lumină: deasupra chiuvetei, deasupra mesei de lucru și deasupra sufrageriei. Dar ai grijă să nu o transformi într-un pom de Crăciun – 3 lămpi sunt suficiente.

Și nu uita că suprafețele netede, transparente, strălucitoare împrospătează interiorul și extind vizual spațiul din bucătărie, permițând dulapurilor masive să se dizolve literalmente în spațiu.

#6. Alege materialul potrivit

Multe persoane pun parchet laminat în bucătărie. În pofida traficului intens din încăpere, umidității, mucegaiului și riscului de a vărsa o oală pe podea. Dar laminatul este foarte sensibil la umiditate. O asemenea pardoseală se umflă și se contractă, facilitează răspândirea bacteriilor și își pierde farmecul cât ai zice pește. Gresia este mult mai durabilă, iar pe deasupra arată laconic și scump.

#7. Chiuveta trebuie să fie scumpă

Nu ne referim la piatră sau marmură. E binevenită o chiuvetă standard din oțel inoxidabil. Dar una de calitate, fiindcă acest element are de înfruntat apa, murdăria, uleiul și toate relele de pe lume. Deci trebuie să fie rezistent. În plus, un robinet ieftin iese întotdeauna în evidență.

Citește și: Bucătărie mică, idei mari: 12 trucuri folosite de designeri pentru amenajarea bucătăriilor mici!