Amenajarea bucătăriei: 5 trucuri simple, ca bucătăria să pară mai scumpă!

Renovarea bucătăriei este întotdeauna costisitoare. La urma urmei, chiar și mobilierul standard costă un pumn de bani. Și e păcat dacă rezultatul acestui efort financiar va fi banal și plictisitor. Mai ales că există o sumedenie de soluții simple, care nu costă mult, dar îți fac bucătăria să arate spectaculos.

Elaine Griffin, unul dintre cei mai renumiți designeri americani știe cum să economisească bani la amenajarea bucătăriei, fără ca aceasta să-și piardă din eleganță. În opinia ei, aproape toate seturile de bucătărie (indiferent de preț) sunt asemănătoare și nu merită să cheltui o avere pe ele. În schimb, poți profita de câteva lucruri simple, care cu siguranță vor adăuga farmec bucătăriei tale. Iată care sunt ele.

#1. Tavă decorativă

Dacă nu ai bani pentru renovarea bucătăriei sau sufrageriei, poți decora interiorul cu vase elegante, care să iasă în evidență. Un bol pentru fructe, o carafă cu apă, o tavă cu pahare sau o simplă vază cu flori, care să-ți facă ștrengar din ochi când te trezești dimineața, creând o atmosferă de liniște și împăcare.

Chiar și o tavă modestă poate schimba atmosfera din bucătăria ta. Aceasta îți poate fi de ajutor la organizarea condimentelor, fructelor, tacâmurilor și poate lua diferite forme. Deci nu-i neapărat să fie netedă și metalică. Alege modele cu un fason neobișnuit, care să îmbine eleganța cu spiritul practic.

#2. Talger decorativ

Chiar și un element nesemnificativ precum un fund pentru farfurii poate schimba stilul bucătăriei tale. Și nu-i neapărat să fie de aur. Și nici măcar de argint. Astăzi e la modă simplitatea și stilul minimalist. Prin urmare, îți sugerăm să atragi atenția la suporturile din lemn și pietricele, care arată nobil, laconic și contemporan. Nici vorbă de plastic!

#3. Borcănașe pentru condimente

Datorită unui set de borcănașe practice și stilate nu va mai trebui să cauți prin sertare și dulapuri sau să te trezești subit fără provizii de scorțișoară. Totul este la vedere și la îndemână. Borcănașele vor optimiza spațiul și vor adăuga un farmec nemaipomenit bucătăriei tale.

#4. Stilul retro

În ultimii ani e la modă tehnica de bucătărie în stil retro. Aceasta e la fel de eficientă ca tehnica contemporană, deoarece, în esență, vorbim de produse noi, dar creează o atmosferă de neegalat în interiorul bucătăriei.

Datorită electrocasnicelor în stil retro, bucătăria capătă un aspect super sofisticat, aproape futurist – oricât de paradoxal ar suna. Și cel mai important, bucătăria capătă suflet, acest design fiind mult mai cordial decât stilurile contemporane.

#5. Lămpile

Lămpile creează atmosfera în casă. În bucătărie, ele sunt folosite pentru a evidenția zona de luat masa sau blatul de bucătărie. Pentru a seta nivelul potrivit de luminozitate în fiecare zonă, vei avea nevoie de lămpi, candelabre, veioze, aplice, plafoniere și alte surse de lumină.

Citește și: Nu cheltui banii în zadar: Pliculețele de ceai și alte 5 lucruri care mai degrabă dăunează, decât aduc folos!