Amenajarea bucătăriei: 3 lucruri care costă un pumn de bani, dar sunt inutile pe termen lung!

Amenajarea bucătăriei nu e o treabă deloc ușoară. Nu-i suficient ca bucătăria să fie frumoasă, mai trebuie să fie comodă și practică. Deci e o ecuație cu cel puțin 3 necunoscute. Și din păcate, ceea ce ne propun designerii de interior arată frumos doar pe copertă.

Dacă ai noroc, arată frumos și în realitate. Însă rar se întâmplă ca pe lângă frumusețe acestea să fie comode și practice pentru o gospodină care se respectă. Interiorul bogat are utilitate estetică și atâta tot. E făcut pentru oamenii care beau o cafea de dimineață, dar prânzul și cina le iau la restaurant.

Totuși, mulți oameni de rând cad în capcana marketingului și merg pe principiul: mai scump înseamnă mai bun și dau o groază de bani pe aceste 3 lucruri fără să știe că vor regreta achiziția în scurt timp.

#1. Podea frumoasă, dar perisabilă

Nu o să-ți vină să crezi cât de multe persoane pun parchet laminat în bucătărie. În pofida traficului intens din încăpere, umidității, mucegaiului și riscului de a vărsa o oală pe podea. Da, o asemenea soluție arată scump și plăcut din punct de vedere estetic. Dar nu este justificată din perspectivă practică, deoarece peste câțiva ani podeaua va trebui înlocuită. O asemenea pardoseală se umflă și se contractă, facilitează răspândirea bacteriilor și își pierde farmecul cât ai zice pește.

#2. Chiuvetă la bucătărie din piatră

Într-adevăr, de ce să alegi o chiuvetă standard din oțel inoxidabil, când poți lua una din piatră, demnă de un adevărat aristocrat? Numai că marketologii ascund faptul că un asemenea articol își pierde rapid aspectul plăcut și va arăta ieftin deja peste câțiva ani. Prin urmare, lasă ambițiile nobilești deoparte și nu te lăsa dus de nas.

#3. Blatul de bucătărie 

Alege materiale care nu costă mult, dar sunt plăcute din punct de vedere tactil. Blaturile din materiale scumpe (lemn natural, marmură, granit) nu sunt comode și își pierd farmecul mai repede decât pare la prima vedere.

Citește și: Amenajarea bucătăriei mici: 3 idei pentru o bucătărie cât mai spațioasă!