Cum să câștigi spațiu în bucătărie: 10 idei pentru bucătării mici!

Suprafața mică nu e un motiv să renunți la un interior elegant, îngrijit și bine gândit. Firește că dimensiunea contează, dar chiar și o bucătărioară de 5 mp. poate arăta de milioane dacă este gândită corect. Confortul este dat de detalii. Detaliu cu detaliu bucătăria devine frumoasă. Iată 10 detalii care îți vor face bucătăria mai faină.

1. Suporturi de perete

Într-o bucătărie mică fiecare centimetru trebuie valorificat. Prin urmare, pe lângă dulapurile tradiționale nu ezita să echipezi peretele cu tije, rafturi, panouri, suporturi magnetice și cuie.

2. Buzunare suspendate

Dacă ai nevoie de mai mult spațiu de stocare, dar nu vrei să găurești pereții, iată soluția perfectă. Aceste buzunărașe suspendate sunt numai bune pentru a stoca toate lucrurile mărunte din bucătărie.

3. Panouri pentru tacâmuri

Un astfel de panou este practic și universal. Pe el poți agăța tacâmurile și vesela de bucătărie, începând cu tigăile și terminând cu răzătorile. Toate lucrurile vor fi la vedere și la îndemână, iar designul arată modern și stilat.

4. Dulapuri multifuncționale

Nu te limita la dulapuri tradiționale. Astăzi există o mulțime de soluții ergonomice, la prețuri loiale: sertare cu fronturi rotunjite și netede, dulapuri cu front comun, organizatoare pentru sticle și farfurii, blaturi extensibile, sertare cu extensie completă, dulapuri fără mânere, secțiuni verticale înguste și multe altele.

5. Un singur front

Un asemenea design extinde spațiul din punct de vedere vizual și face viața mai simplă. E suficient să tragi de un singur sertar pentru a găsi lucrurile de care ai nevoie. Aici poți stoca atât tacâmurile, cât și vesela mai mare.

6. Organizatoare pentru tacâmuri

Într-o casă mică fiecare centimetru contează și fiecare colț trebuie valorificat. Organizatoarele verticale pentru veselă pot crește simțitor eficiența unui dulap.

7. Etajere extensibile

O astfel de construcție este utilă pentru depozitarea sticlelor, cutiilor de lapte, cerealelor sau tacâmurilor. Atunci când ai nevoie, toate lucrurile sunt la vedere și, cel mai important, la îndemână.

8. Piramide

Unele lucruri trebuie să rămână mereu la îndemână pentru a păstra confortul în bucătărie. Bureții de spălat vase, șervețelele de bucătărie, detergentul de vase, uleiul trebuie să fie chiar în fața ta. Pentru asta vei avea nevoie de un suport de tip piramidă.

9. Suporturi sub chiuvetă

Capacele, strecurătoarea, tigăile și tocatorul pot fi păstrate în dulapul de sub chiuvetă care, de cele mai multe ori, nu este valorificat pe deplin.

10. Cuiere

Iar în ușa dulapului poți să montezi 3 cuiere numai bune pentru prosoape, perii și alte mărunțișuri necesare în bucătărie. Iar dacă ai destul spațiu și curaj, poți monta chiar și un container vertical pentru gunoi.