Amenajarea balconului: 5 idei ingenioase și practice, ca să optimizezi spațiul din apartamentul tău!

Majoritatea proprietarilor de apartamente folosesc balconul  ca depozit pentru tot felul de lucruri vechi sau inutile, de care nu au curajul să se debaraseze, pentru biciclete sau pentru diverse conserve de iarnă. Dar nu toată lumea știe că acei câțiva metri pătrați de la balcon pot fi folosiți într-un mult mai ergonomic, practic și elegant.

Tot de ce ai nevoie este puțină inspirație și un buget moderat pentru izolarea balconului. După care, adaugă un calculator și o masă, și se va transforma în birou, adaugă un raft încărcat cu cărți, și se va transforma în bibliotecă – posibilitățile se limitează doar la gusturile și imaginația ta! Dar astăzi vom discuta despre 5 idei care ne-au inspirat pe noi și sperăm că te vor inspira și pe tine.

Idei de amenajare balcon închis

Atelier de artă la balcon

Dacă ești o fire creativă, cu talent și multe idei pe care vrei să le realizezi, dar nu ai unde – iată soluția. Amenajarea balconului sub formă de atelier îți va oferi posibilitatea să pictezi, să sculptezi, să brodezi sau să scrii, de ce nu, fără să te sustragă nimeni. Un loc minunat unde poți rămâne unu la unu cu inspirația.

Citește și: Perfect ca să întâlnești răsăritul: 20 idei fenomenale de transformare a balconului într-un loc de vis

Idei de amenajare balcon lung și îngust

Un colțișor pentru sport la balcon

Pandemia ne-a luat pe neașteptate pe toți, inclusiv pe iubitorii de sport, care s-au văzut blocați între 4 pereți, departe de sală și de aparatele pe care le-au îndrăgit atât de mult. Dacă bugetul și dimensiunea balconului îți permite acest lucru, de ce să nu instalezi câteva aparate de fitness chiar la tine acasă, astfel încât să nu te încurce nimeni.

Idei de amenajare balcon mic

Spațiu de joacă pentru copii la balcon (Închis, bineînțeles!)

Copii adoră spațiile mici pe care pot să le decoreze așa cum vor ei. Îți amintești de colibele improvizate pe care le construiai în copilărie? Păi bine, la balcon, posibilitățile de a da frâu fanteziei sunt mult mai mari, dar nu uita că siguranța trebuie să fie pe primul loc!

Idei de amenajare balcon cu flori

Zonă de vegetație la balcon

Dacă îți place să ai grijă de plante și să inspiri un aer curat, bine oxigenat – un colțișor de vegetație la balcon este ceea de ce ai nevoie. Acest loc minunat îți va bucura ochiul, plămânii și sufletul.

Citește și: Fie iarna cât de rece: 9 flori de apartament care înfloresc tot anul!

Idei de amenajare balcon bloc

Sufragerie la balcon

Această idee se potrivește proprietarilor de apartamente mari, cu un balcon corespunzător, de preferință, cu o vedere panoramică frumoasă.

Citește și: Amenajarea holului de la intrare: 22 de idei pentru un interior confortabil și atrăgător.