Amenajarea băii: Cel puțin 2 din aceste 5 greșeli cu siguranță le-ai făcut și tu!

Amenajarea băii e o sarcina grea care implică multă responsabilitate. Trebuie să faci totul bine din start, pentru că o renovare bună costă scump. La prima vedere nu ai unde greși. Ai o cameră mică pe care trebuie să o decorezi cu o cadă, o chiuvetă, o mașină de spălat și, eventual, cu un vas de toaletă, dacă încăperea este comună. Ce poate fi mai simplu? În pofida acestui fapt, există câteva greșeli pe care cel mai probabil nu ai reușit să le eviți.

Idei amenajare baie apartament

#1. De ce ai nevoie de mai mult de o priză în baie?

În primul rând pentru a conecta mașina de spălat. În al doilea rând pentru a conecta un uscător, un aparat de ras, un sterilizator anti-bacterian cu lumină ultravioletă, un telefon, dacă asculți podcasturi în timp ce faci baie etc. Și dacă una se strică? Deci, ar trebui să existe cel puțin două prize și, de preferință, chiar trei. Prizele contemporane sunt echipate cu protecție suplimentară contra umezelii, așa că nu trebuie să-ți faci griji.

#2. Trapa de acces (de vizitare) și dimensiunile ei

De ce e nevoie în principiu de o trapă de acces? Denumirea vorbește de la sine. Pentru a avea acces la instalații, din considerente de întreținere și reparații. Deci, la ce se gândesc oamenii atunci când fac o trapă de vizitare mai mică decât o foaie A4? Prin care poate trece o singură mână, în cel mai bun caz, nemaivorbind de o cheie sau o piesă de schimb. Cu alte cuvinte, trapa de acces trebuie să fie destul de mare ca să încapă și capul și lanterna acolo.

Amenajare baie mică cu cadă

#3. Ventilația cu tiraj forțat

Fără ventilație, baia se va transforma rapid într-un teren fertil pentru bacterii și ciuperci, care pot dăuna grav sănătății. Unde este umezeală, acolo apare și mucegai. Prin urmare, încăperea trebuie să fie bine ventilată. Și nu doar în sensul evacuării, ci și al alimentării cu aer. Trebuie să existe o circulație uniformă a aerului în întreaga zonă ventilată. Din fericire, sistemele de ventilație moderne lucrează subtil, discret, fără sunete agasante. Daca un sistem de ventilare este mult prea costisitor, ca alternativă poți lăsa ușa la baie deschisă.

#4. De ce să folosești spațiul de sub cadă?

Un organizator sub baie te va ajuta enorm cu stocarea produselor de îngrijire, a prosoapelor, agenților de curățare etc. În plus, acesta îngreunează pătrunderea murdăriei sub cadă. Mulți proprietari de apartamente lasă spațiul de sub cadă gol și acolo se adună praf, murdărie și cu timpul se răspândește prin toată camera, chiar dacă te strădui să faci curat.

#5. Pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă

Gresia netedă și lucioasă arată bine, dar este foarte primejdioasă. Chiar și câteva picături de apă o pot transforma într-un lunecuș. Iar rezultatul este imprevizibil. Mai ales într-o cameră mică, plină de suprafețe și colțuri dure. Cu alte cuvinte, e mai bine să renunți la estetica vizuală și să alegi un material mai puțin lunecos sau să cumperi un covoraș antiderapant.

Citește și: Amenajarea bucătăriei: 3 lucruri care costă un pumn de bani, dar sunt inutile pe termen lung!