Amenajare cu stil: Iată ce să faci dacă nu ai loc în bucătărie!

Multe gospodine se confruntă cu lipsa spațiului în bucătărie. Mai cu seamă când vorbim de apartamentele mici. Atunci apare întrebarea: cum îl optimizăm? Mai mult. Cum să facem ca bucătăria să fie practică, confortabilă și frumoasă? Iată câteva idei din care să te inspiri.

1. Suport pentru cuțite

Suportul pentru cuțite ocupă mult loc. Mai ales că ne folosim numai de câteva din ele. De aceea, îți propunem să păstrezi cuțitele necesare în suportul pentru scobitori.

2. Suport pentru capace

Spațiul gol din spatele ușilor e mai util decât pare la prima vedere și e mare păcat să nu-l folosești. Capacele, strecurătoarea, tigăile și tocatorul pot fi ancorate de ușa dulapului de bucătărie.

3. Tijă sub chiuvetă

Dulăpiorul pentru chiuvetă nu este echipat cu rafturi, din motive lesne de înțeles, dar nimic nu te împiedică să ancorezi câteva rafturi pe pereții laterali ai dulapului sau un organizatoare de tip tijă.

4. Clipsuri pentru condimente

Uneori, lucrurile pot și trebuie să fie folosite altfel decât cere utilizarea lor convențională. De exemplu, clipsurile de birou în tandem cu o tijă metalică sunt bune pentru a organiza eficient spațiul din bucătărie.

5. Suport pentru căni

Știai că umerașele pentru haine au o mulțime de întrebuințări neobișnuite? Dincolo de utilizarea lor convențională, acestea pot fi folosite pentru alte treburi casnice și activități de zi cu zi.

6. Etajeră extensibilă

Numai bună pentru a umple spațiul îngust dintre perete și frigider. O asemenea construcție este utilă pentru depozitarea sticlelor, cerealelor sau a condimentelor.

7. Bandă magnetică pentru cuțite

O bandă magnetică ancorată de dulap va rezolva două sarcini simultan: pe de o parte, vei avea cuțitele la îndemână, iar pe de alta, vei economisi spațiu, mai ales dacă ai o bucătărie mică. În plus, spre deosebire de suportul de lemn, pe magneți nu se dezvoltă mucegai.

8. Punguțe textile

Ele sunt bune pentru păstrarea diferitor lucruri, începând cu fructe, bureți și terminând cu hârtie igienică sau șervețele de bucătărie. În plus, acestea subliniază dragostea ta pentru natură și grija pentru mediul înconjurător.

9. Suport pentru pahare

Statistica arată că până la 60% din spațiu dintre rafturi rămâne neutilizat. Un organizator suspendat va rezolva această problemă și va păstra ordinea în bucătăria ta.