Amenajare cu stil: 9 idei care îți vor face bucătăria curată!

Bucătăria e locul unde se adună toată familia – pentru o gustare, un mic dejun consistent sau o masă de sărbătoare. Ea trebuie să fie îngrijită, confortabilă și curată.

Chiar și o bucătărie mică poate fi confortabilă dacă este gândită corect. Prin urmare, am pregătit pentru tine 9 idei de amenajare, care vor readuce ordinea și confortul în bucătăria ta.

1. Organizatoare suspendate

Un organizator agățat de raft e numai bun pentru role de vidat, folie de aluminiu, hârtie de copt sau tacâmuri. Statistica arată că până la 60% din spațiu dintre rafturi rămâne neutilizat. Un organizator suspendat va rezolva această problemă și va păstra ordinea în bucătăria ta.

2. Perete dublu în zona blatului de bucătărie

Acest truc îți va permite să ascunzi tocatorul, bureții și unele tacâmuri. Ceea ce este depozitat pe blat și ceea ce nu are suficient loc în dulapuri poate fi ascuns într-un astfel de sertar. Blatul va căpăta un aspect minimalist, îngrijit, iar piesele vor fi întotdeauna la îndemână. Astfel de module de bucătărie sunt planificate în avans atunci când se comandă bucătăria.

3. Rafturi retractabile

Dulăpiorul pentru chiuvetă nu este echipat cu rafturi, din motive lesne de înțeles, dar nimic nu te împiedică să ancorezi câteva rafturi pe pereții laterali ai dulapului și un organizator pe centru. De exemplu, rafturile din imaginea de mai jos sunt retractabile, ceea ce oferă un plus de confort și mărește spațiul utilizat de 2-3 ori.

4. Coșulețe extensibile

Coșulețele pot fi montate de sine stătător. Ele vor optimiza spațiul din bucătărie și vor crea o atmosferă casnică, cordială, în apartamentul tău. Coșurile au rol de sertare, dar sunt mai practice și mai drăguțe. Numai bune pentru a ține pâinea, fructele, legumele sau alte alimente de care ai nevoie în timpul gătitului.

5. Dulap deasupra frigiderului

De regulă, spațiul de deasupra frigiderului este slab valorificat. În zadar, acea nișă e numai bună pentru a păstra rolele de hârtie, detergenții, pungile de gunoi și alte lucruri mărunte.

6. Organizatoare pentru sticle și farfurii

Atunci când e vorba de farfurii, depozitarea pe verticală este mult mai comodă și ergonomică decât cea pe orizontală, și invers, atunci când vorbim de sticle. Aceste articole sunt foarte fragile și trebuie fixate bine pentru a evita spargerea lor atunci când deschizi sertarul.

7. Secțiuni verticale extensibile

O asemenea construcție este utilă pentru depozitarea sticlelor, cutiilor de lapte, cerealelor sau tacâmurilor. Conținutul ei este structurat datorită organizatoarelor, astfel încât structura sa rămână rigidă, iar lucrurile să fie la îndemână.

8. Sertare masive

Acestea pot stoca până la 80 de kilograme, dar în același timp, pot fi trase lejer cu o singură mână. În interiorul lor poți păstra sticle, electrocasnice, ceaune și alte elemente care ocupă tot spațiul din bucătărie. Sertarele se închid moale, fără zgomot și au o durată lungă de viață.

9. Celule laterale

Aceste compartimente mai sunt numite gullwing, ce din engleză înseamnă „aripă de pescăruș”. Când sertarul este împins în interior, celulele se pliază la loc, și viceversa.

Citește și: Scapă de energia negativă: Metoda japoneză de a-ți organiza locuința!