Amenajare cu stil: 9 idei care îți vor face apartamentul mai spațios!

Majoritatea persoanelor habar nu au despre cât de puțin trebuie pentru a elibera spațiul și a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în casă. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru și cum să transformi locuința ta într-un loc confortabil, practic și plăcut, în care să revii de fiecare dată cu cea mai sinceră plăcere.

1. Masă extensibilă de perete

Masa de lucru ocupă mult spațiu în orice apartament, indiferent dacă e folosită de copii sau de adulți. Un dulap de perete care se transformă la necesitate în masă pliabilă poate rezolva această problemă.

2. Etajeră extensibilă de bucătărie

Numai bună pentru a umple spațiul îngust rămas între perete și frigider. O asemenea construcție este utilă pentru depozitarea sticlelor, cerealelor sau a condimentelor.

3. Organizatoare pentru tacâmuri

Într-o casă mică fiecare centimetru contează și fiecare colț trebuie valorificat. Organizatoarele verticale pentru veselă pot crește simțitor eficiența unui dulap.

4. Coșuri și sertare sub pat

În loc de mobilierul obișnuit, poți pune mobilă ergonomică, contemporană, care este multifuncțională, durabilă, confortabilă și foarte compactă.

5. Masă de călcat extensibilă

O masă de călcat este un element necesar în gospodărie. Multe gospodine ascund masa de călcat după ușă, dar nu e cea mai bună idee, pentru că de multe ori măsuța cade atunci când ușa este închisă. E mai practic să o păstrezi în sertar.

6. Organizatoare pentru pantofi

Nu știu de ce oamenii au hotărât că încălțămintea trebuie păstrată întotdeauna la podea. Stocarea pantofilor pe verticală oferă mult mai multe posibilități și mai mult spațiu de manevră.

7. Organizatoare pentru poșete

Același lucru este valabil și pentru poșete. Geanta reflectă stilul de viață, personalitatea și statutul unei femei. Și merită organizatoare aparte, care îți vor permite să găsești modelul de care ai nevoie cât ai zice pește.

8. Etajeră în spatele ușii de bucătărie

O etajeră elegantă, îngustă și înaltă, poate fi ancorată chiar la intrarea în bucătărie. 10 centimetri adâncime sunt suficienți pentru a stoca acolo tot felul de bunătăți, începând cu fulgi de ovăz și terminând cu paste, sosuri și conserve. Dar nu uita să montezi câteva borduri de cauciuc pentru a proteja raftul în cazul în care cineva deschide brusc ușa.

9. Organizatoare pentru detergenți

Dulăpiorul pentru chiuvetă nu este echipat cu rafturi, din motive lesne de înțeles, dar nimic nu te împiedică să ancorezi câteva rafturi pe pereții laterali ai dulapului și un organizator de tip tijă pe centru.

Citește și: Amenajare cu stil: 9 idei care îți vor face bucătăria curată!