Amenajare cu stil: 30 de idei care îți vor face apartamentul mai confortabil!

Majoritatea persoanelor habar nu au despre cât de puțin trebuie pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în casă. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru și cum să transformi locuința ta într-un loc confortabil și plăcut, în care să revii de fiecare dată cu cea mai sinceră și îmbietoare plăcere.

#1. Ceramica

Statuetele, suvenirele, bibelourile și alte elemente clasice de decor sunt întotdeauna binevenite. În special articolele de ceramică și porțelan în stil minimalist. Ele vor adăuga farmec locuinței tale, transformând un decor rudimentar într-unul demn de un adevărat aristocrat.

#2. Covoarele

Ce fel de casă fără covoare? Astăzi avem o mare varietate de covoare de culori, forme și texturi diferite. Covoarele adaugă farmec interiorului și contribuie la extinderea vizuală a spațiului, în special modelele monocrome cu fir scurt.

Dacă visezi la un interior în stil scandinav, iar scandinav înseamnă mai întâi de toate minimalist – alege covoare de dimensiuni mici, fără inserții și imprimeuri. Covoarele alb-negru se vor încadra excelent într-un interior hi tech, iar un covor cu forme geometrice se va integra perfect într-o locuință în stil boho.

#3. Perdelele și draperiile 

Draperiile nu doar organizează spațiul din apartament, ci influențează stilul, atmosfera și calitatea somnului tău.

Perdelele tradiționale ocupă prea mult spațiu, prin urmare îți recomandăm să alegi modele laconice și nu prea voluminoase. Dungile transversale pe țesătură contribuie la extinderea vizuală a pereților, iar cele verticale, fac camera să pară mai înaltă. De asemenea, poți recurge la draperii asimetrice. O altă opțiune inspirată sunt draperiile romane.

#4. Difuzoarele de aromă 

Mirosul creează atmosfera din interiorul locuinței tale. Nu poți să te simți relaxat dacă în casa ta miroase urât. Spray-urile de cameră cu miros de brad, petale de trandafir, prospețimea dimineții, briză de mare și alte minunății – sunt ieftine, toxice și nu contribuie la crearea unei atmosfere de confort. Mirosul lăsat de spray-uri este artificial și agasant. Iar corpul tău simte acest lucru și rămâne în continuare stresat.

Dar stai liniștit, există câteva metode eficiente de a păstra aroma plăcută și atmosfera cordială în casa ta. Mereu poți crea un difuzor natural de aromă. Acesta va aduce prospețimea dimineții la care visai atât de mult și va neutraliza toate mirosurile neplăcute, fără să afecteze sănătatea ta și a familiei tale.

#5. Ramele foto

Ăsta e un truc demn de un adevărat scamator, un șiretlic clasic pentru a distrage atenția de la zonele cu probleme. Datorită galeriei, ochii privitorului se plimbă dintr-un colț în altul al peretelui și nu se focusează într-un punct fix, care inevitabil devine mic și agasant.

În plus, dispunerea orizontală a desenelor extinde peretele din punct de vedere optic și îi conferă amploare. Și să nu uităm că ramele foto sunt sufletul unui apartament și păstrează ceea ce e cu adevărat important pentru tine.

#6. Plantele de apartament

Plantele de apartament sunt o adevărată comoară pentru casa fiecăruia din noi. Ele purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură plămânii, ochii și sufletul. În plus, majoritatea din ele sunt nepretențioase și ușor de întreținut.

O atenție deosebită merită ghiveciul sau vaza în care urmează să ții florile. Vasele din sticlă se potrivesc de minune într-un interior minimalist, iar cele din lut arată bine într-un interior în stil loft.

Citește și: Florile fericirii: 10 plante care vor aduce banii și norocul în casa ta!