Ține cont de aceste 3 sfaturi atunci când amenajezi dormitorul!

Dormitorul e locul unde petrecem cea mai importantă partea a zilei – partea când ne recuperăm forțele și ne alimentăm cu energie pentru ziua următoare. După o zi lungă și plină de provocări, singurul loc în care îți dorești să ajungi este dormitorul. Doar acolo te poți simți cu adevărat relaxat. Dar ca să te simți relaxat, ai nevoie de un dormitor bun. Un dormitor care să țină cont de aceste 3 sfaturi.

1. Patul

Cu cât e mai confortabil patul, cu atât e mai dulce somnul. Prin urmare, nu economisi. Dacă iei un pat pentru două persoane, în pat trebuie să rămână destul loc pentru ambii. Astfel încât ambii să vă simțiți bine. Și nu uita de saltea.

Fiecare dintre noi petrece aproximativ o treime din viață dormind. Prin urmare, salteaua merită mai multă atenție decât pare la prima vedere. O saltea proastă duce la probleme de somn și de spate. Iar ele duc la iritabilitate, probleme de concentrare, lipsă de energie și înrăutățirea relațiilor cu cei dragi.

2. Iluminarea

Iluminarea răspunde de atmosferă. Atunci când amenajăm dormitorul, ne gândim în primul rând la combinația de culori și materiale, la amenajarea mobilierului și decorul de perete, dar trecem cu vederea peste iluminare.

Majoritatea oamenilor montează o lampă suspendată de tavan, exact ca în alte camere. Dar dormitorul nu are nevoie de multă lumină, deoarece de cele mai multe ori o folosești numai dimineața. Iar seara și dimineața cerințele sunt diferite. Recomandarea noastră este să folosești lămpi, candelabre, veioze, aplice, plafoniere și alte surse de lumină, pentru a seta un nivel confortabil de luminozitate.

3. Perdelele

Îți recomandăm să alegi nuanțe calde, deschise, pentru a extinde vizual spațiul. Iarna – roșu, galben, roz, pentru a crea o atmosferă cordială, iar vara – nuanțe reci, pentru prospețime și vigoare. Dacă locuința ta e amenajată în stil clasic, alege perdele transparente, iar dacă e în stil loft, draperii mate.

Și nu uita de noptieră. Noptiera poate transforma atmosfera din dormitorul tău. Chiar și o noptieră mică poate da stil, mai ales dacă se asortează bine cu nuanțele și texturile din jur. Acum e la modă minimalismul, prin urmare, îți sugerăm să alegi o noptieră ascetică în stil scandinav.

Citește și: Amenajarea bucătăriei: 5 trucuri simple, ca bucătăria să pară mai scumpă!