Simplu și cu gust: 10 idei cum să amenajezi o bucătărie compactă!

Spațiile mici sunt o adevărată provocare în ceea ce privește amenajarea. Sunt un veșnic compromis. Dar pentru că suprafața fizică a bucătăriei nu se poate extinde, singura posibilitate de a câștiga spațiu este reinventarea decorului existent. Iată câteva trucuri care îți vor face bucătăria mai spațioasă.

Idei amenajare bucătărie mică

O bucătărie mică trebuie gândită în cele mai mici detalii, astfel încât potențialul fiecărui centimetru să fie valorificat. Cu o abordare inteligentă, o bucătărie mică poate deveni mai confortabilă decât una mare. Uite cât de elegant arată designul de mai jos.

Amenajare bucătărie mică pătrată

Culoarea albă este fundalul ideal pentru un apartament mic, deoarece îl face să pară mai spațios și mai luminos. Efectul este dublat de suprafețele netede și strălucitoare, dar și de contrast, care adaugă camerei profunzime. Aceste culori sunt numai bune pentru o bucătărie compactă.

Amenajare bucătărie mică de bloc

În afară de culori, contează și lumina. Bucătăria trebuie să fie bine iluminată, deoarece nu albul extinde vizual spațiul, ci reflexia lui. Lumina naturală face interiorul să pară mai spațios. Dar ai grijă cu tonurile imaculate, ca apartamentul să nu amintească de un spital. În mod ideal albul trebuie completat cu contraste.

Amenajare bucătărie mică apartament

Reține: cu cât mai mic este apartamentul, cu atât mai compact trebuie să fie mobilierul și cu atât mai luminos trebuie sa fie interiorul. Iar pentru un plus de confort, nu ezita să decorezi bucătăria cu plante de interior.

Amenajare bucătărie mică și îngustă

Chiar și o bucătărie mică și îngustă poate arăta de milioane dacă este gândită corect. Cel mai important lucru în amenajarea bucătăriei este zonarea. Zonele trebuie delimitate inteligent. De asemenea, e important ca lumina naturală să pătrundă în bucătărie.

Amenajare bucătărie mică dreptunghiulară

Un design în formă de potcoavă este mai practic decât decorul paralel sau de-a lungul unui singur perete și e perfect pentru camerele dreptunghiulare, care au o singură fereastră. Bucătăria poate fi combinată cu living-ul, iar în centrul acesteia poate fi instalată o masă pliabilă.

Amenajare bucătărie foarte mică

Când vorbim de bucătăriile foarte mici, de cele mai multe ori întreg setul de mobilier este amplasat de-a lungul unui perete, iar în paralel este amenajată zona de luat masa. Spațiul este folosit la maxim, peretele fiind decorat cu dulapuri înalte, tije, cuie și panouri, astfel încât totul să fie la îndemână.

Amenajare bucătărie mică la casă

Culorile care predomină în bucătărie joacă un rol important în crearea atmosferei. Ele răspund atât de estetică, cât și de confortul nostru vizual. Culorile dau suflet bucătăriei. Designerii consideră că albul este cea mai potrivită culoare pentru bucătărie. Ea dă senzația de ordine și prospețime și extinde spațiul din punct de vedere vizual.

Amenajare bucătărie mică pe colț

Pentru a optimiza spațiul din bucătărie, nu ai nevoie de designeri, renovări și soluții scumpe. Totul este mai simplu decât pare la prima vedere. Confortul este dat de detalii. Detaliu cu detaliu bucătăria devine confortabilă și frumoasă.

Amenajare bucătărie mică pe lung

Bucătăria mică nu este o sentință pentru confort. Atunci când spațiul este limitat, designerii trebuie să meargă la compromisuri și să caute soluții neobișnuite, dincolo de înțelegerea tradițională a conceptului de bucătărie.