Amenajare cu stil: 11 idei ca să-ți organizezi mai bine bucătăria!

Multe gospodine se confruntă cu lipsa spațiului în bucătărie. Mai cu seamă când vorbim de apartamentele mici. Atunci apare întrebarea: cum îl optimizăm? Mai mult. Cum să facem ca bucătăria să fie practică, confortabilă și frumoasă? Iată câteva idei din care să te inspiri.

Idei amenajare bucătărie mică

1. Debaraua e locul unde păstrăm obiectele pe care le folosim mai rar. Dar asta nu înseamnă că e doar un loc de depozitare, lipsit de culoare și stil. Debaraua poate fi amenajată frumos.

2. Aici poți păstra nu numai obiectele pe care le folosești rar, ci și o parte din uleiuri, condimente și cereale.

3. Dacă nu ai debara, grupează borcanele în sertare. Acest truc va optimiza spațiul și va adăuga un farmec nemaipomenit bucătăriei tale.

4. Iar dacă ai suficientă îndemânare, așază borcanele pe rafturi, ancorate de un panou contrastant.

5. Datorită lor nu va mai trebui să cauți disperat ingredientul necesar și nu te vei trezi subit fără provizii de scorțișoară. Totul este la vedere și la îndemână.

6. Un dulap de bucătărie îți poate oferi mai multe posibilități decât pare la prima vedere. Nu uita că într-o bucătărie mică fiecare centimetru trebuie utilizat cu înțelepciune.

7. Suprafața mică nu e un motiv să renunți la un interior elegant, îngrijit și bine gândit. Un blat multifuncțional va face bucătăria mai practică, va optimiza spațiul și va crește confortul vizual în apartament.

8. Dulapurile care lasă mult spațiu până la tavan arată ieftin și plictisitor. Cu cât dulapul este mai înalt, cu atât e mai bine. Atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

9. Atunci când e vorba de amenajare, debaraua este deseori neglijată, fiind un spațiu izolat, care nu necesită o atenție deosebită. Însă de multe ori debaraua poate face parte din decor.

10. Chiar dacă este un spațiu căruia nu-i dăm prea mare importanță, amenajarea debaralei este esențială pentru că în acest fel este stabilită o ordine. Iar ordinea este importantă pentru starea noastră de bine și pentru confortul celor dragi.

11. Bucătăria e locul unde se adună toată familia – pentru o gustare, un mic dejun consistent sau o masă de sărbătoare. Ea trebuie să fie îngrijită, confortabilă și curată.