Amenajare cu stil: 10 idei care îți vor face bucătăria stilată!

Bucătăria e locul unde se adună toată familia – pentru o gustare, un mic dejun consistent sau o masă de sărbătoare. Ea trebuie să fie îngrijită, confortabilă și curată. Chiar și o bucătărie mică poate fi confortabilă dacă este gândită corect. Iată câteva idei datorită cărora bucătăria ta va fi practică și stilată în același timp.

1. Stilul retro

În ultimii ani e la modă tehnica de bucătărie în stil retro. Datorită ei bucătăria capătă un aspect super sofisticat, aproape futurist – oricât de paradoxal ar suna. Și cel mai important, bucătăria capătă suflet, acest design fiind mult mai cordial decât stilul contemporan.

2. Stilul vintage

Iar unde este retro, acolo este și vintage. Un suport pentru sticle de vin în stil vintage va adăuga o notă romantică bucătăriei tale și va face atmosfera mai cordială. O alegere potrivită pentru orice tip de interior.

3. Stilul victorian

Stilul victorian înseamnă tonuri întunecate, accesorii metalice și accente puternice. Un suport pentru tacâmuri în stil victorian se încadrează perfect în decorul contemporan. Mai ales când există un joc de contraste.

4. Stilul country

Stilul country înseamnă tonuri deschise și confort. Talgerele și tacâmurile în stil country vor schimba atmosfera spre bine. Într-o astfel de bucătărie te vei întoarce de fiecare dată cu plăcere.

5. Stilul boho

Stilul boho este un adevărat festival de culori. Acesta cuprinde accente boeme, multietnice, influențe hippie, dar și detalii moderne. E numai bun pentru femeile care adoră să se exprime prin design și culori.

6. Stilul industrial

Pentru a-i da bucătăriei un aspect stilat și contemporan, folosește o tablă. Ea poate fi ancorată chiar de ușa dulapului de bucătărie sau poate fi desenată pe unul dintre pereți. Un decor industrial este elegant și cochet.

7. Stilul minimalist

Astăzi e la modă minimalismul. Un design minimalist, aproape ascetic, arată mai bine decât belșugul și explozia de culoare. Dar depinde și de temperament.

8. Stilul eco

Plantele de cameră sunt o altă modalitate excelentă de a readuce interiorul la viață. O atenție aparte merită ghiveciul în care urmează să ții florile. Vasele din sticlă merg bine într-un interior minimalist, iar cele de plastic arată bine într-un interior contemporan.

9. Stilul hi tech

Borcanele cu condimente, ancorate de un panou magnetic, se vor încadra excelent într-un interior hi tech. Un astfel de decor arată stilat și contemporan.

10. Stilul scandinav

Dacă nu ai bani pentru renovarea bucătăriei sau sufrageriei, poți decora interiorul cu vase elegante, amplasate astfel încât să iasă în evidență.