Amenajare cu stil: 10 idei care îți vor face bucătăria frumoasă!

Fiecare gospodină tinde la ordine și curățenie în casă. Mai ales când vine vorba de bucătărie. Bucătăria trebuie să fie îngrijită, confortabilă și curată. Dar pentru asta trebuie să-ți organizezi spațiul cu înțelepciune. Prin urmare, am pregătit pentru tine 10 idei de amenajare, care vor aduce ordinea și confortul în bucătăria ta.

Idei amenajare bucătărie modernă

Dulapurile care lasă mult spațiu până la tavan arată ieftin și plictisitor. Cu cât dulapul este mai înalt, cu atât e mai bine. Atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Ordinea este dată de detalii.

Examinează cu atenție spațiul care te înconjoară. Cu siguranță există locuri pe care nu le-ai valorificat. Chiar și cele mai neașteptate locuri pot fi utilizate în folosul tău.

Un dulap de bucătărie îți poate oferi mai multe posibilități decât pare la prima vedere. Nu uita că într-o bucătărie mică fiecare centimetru trebuie utilizat cu înțelepciune.

Atunci când vorbim de bucătărie, mobila trebuie să întrunească următoarele caracteristici: să fie spațioasă, ergonomică, accesibilă, iar la necesitate, să poată ascunde toate lucrurile în interior, fiindcă nimic nu reduce spațiul la fel de mult precum o face dezordinea.

Mobilierul contemporan ține cont de toate aceste principii și nu rămâne decât să alegi designul și accesoriile care ți se potrivesc cel mai bine.

Rafturile de perete optimizează spațiul și fac peretele să pară mai lat. Nu uita că în bucătărie componenta practică este la fel de importantă ca cea estetică!

Suprafețele netede, transparente, strălucitoare împrospătează interiorul și extind vizual spațiul din bucătărie, permițând dulapurilor masive să se dizolve literalmente în spațiu.

Culoarea bej este ideală pentru bucătărie, deoarece o face să pară mai spațioasă și mai luminoasă. Efectul este dublat de suprafețele netede și strălucitoare, dar și de contraste, care adaugă camerei profunzime.

Aceasta e cea mai simplă și eficientă metodă de amenajare a bucătăriei în apartamentele mici, unde bucătăria este combinată cu sufrageria și camera de zi. De regulă, întreg setul de mobilier este amplasat de-a lungul unui perete, iar în paralel este amenajată zona de luat masa.

Atunci când spațiul este limitat, designerii trebuie să meargă la compromisuri și să caute soluții neobișnuite, dincolo de înțelegerea tradițională a conceptului de bucătărie.