Amenajare cu stil: 10 de idei care îți vor face apartamentul mai confortabil!

Majoritatea persoanelor habar nu au despre cât de puțin trebuie pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în casă. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru și cum să transformi locuința ta într-un loc confortabil și plăcut, în care să revii de fiecare dată cu cea mai sinceră și îmbietoare plăcere.

1. Noptiera

Noptiera poate transforma atmosfera din dormitorul tău. Chiar și o noptieră mică poate da stil, mai ales dacă se asortează bine cu nuanțele și texturile din jur. Acum e la modă minimalismul, prin urmare, îți sugerăm să alegi o noptieră ascetică în stil scandinav.

2. Pufurile

Dacă noptiera răspunde de stil și minimalism, pufurile răspund de căldură și confort. Pufurile, fotoliile și canapelele mici pot fi grupate într-o zonă distinctă. Ele creează un loc ideal pentru odihnă și relaxare.

3. Covoarele

Covoarele adaugă textură interiorului și contribuie la extinderea vizuală a spațiului, în special modelele monocrome cu fir scurt. Dacă visezi la un interior în stil scandinav, iar scandinav înseamnă mai întâi de toate minimalist, alege covoare de dimensiuni mici, fără inserții și imprimeuri. Covoarele alb-negru se vor încadra excelent într-un interior hi tech, iar un covor cu forme geometrice completează perfect stilul boho.

4. Perdelele

Îți recomandăm să alegi nuanțe calde, deschise, pentru a extinde vizual spațiul. Iarna – roșu, galben, roz, pentru a crea o atmosferă cordială, iar vara – nuanțe reci, pentru prospețime și vigoare. Dacă locuința ta e amenajată în stil clasic, alege perdele transparente, iar dacă e în stil loft, draperii mate. La bucătărie poți folosi jaluzele, în dormitor – perdele opace și neutre.

5. Pernele

Folosește pernele pentru a adăuga culoare apartamentului tău. Husele în tonuri variate și de textură diferită, pot să transforme complet atmosfera din locuință, în dependență de gustul și dispoziția ta. Cu alte cuvinte, le poți schimba în fiecare sezon. Interiorul va arăta întotdeauna proaspăt, atât pentru tine, cât și pentru oaspeții tăi.

6. Tablourile

Pereții nu trebuie să rămână goi, iar cel mai banal și eficient lucru pe care poți să-l faci, este să-i decorezi cu tablouri. Stilul și specificul lor vor face diferența dintre un apartament tipic și unul contemporan și stilat. Atunci când decorezi pereții, îți sugerăm să alegi o temă specifică, de exemplu: călătorii, mare, păduri, castele, sau dimpotrivă, să adaugi o notă post modernistă locuinței tale, folosind diferite abstracții.

7. Oglinzile

Oglinzile fac interiorul să pară mai larg, asigură o bună iluminare a locuinței, acoperă spațiile goale și distrag atenția de la defecte. Se recomandă ca ramele să fie cât mai subțiri pentru a nu împiedica extinderea vizuală a spațiului. De altfel, pentru a schimba geometria camerei, specialiștii în design interior recomandă inserarea oglinzilor în pereți, uși și chiar pe tavan.

8. Lămpile

Iluminarea contează. Pentru a seta nivelul potrivit de luminozitate în fiecare cameră, vei avea nevoie de lămpi, candelabre, veioze, aplice, plafoniere și alte surse de lumină. În diferite camere, poți pune accente diferite – pe culori, forme, textură.

9. Florile

Plantele de cameră sunt o altă modalitate excelentă de a readuce interiorul la viață. O atenție aparte merită ghiveciul în care urmează să ții florile. Vasele din sticlă merg bine într-un interior minimalist, iar cele din lut arată bine într-un interior în stil loft.

10. Statuetele

Statuetele, suvenirele, bibelourile și alte elemente clasice de decor sunt întotdeauna binevenite. În special articolele de ceramică și porțelan în stil minimalist. Ele vor adăuga farmec locuinței tale, transformând un decor rudimentar într-unul demn de un adevărat aristocrat.

Citește și: Scapă de energia negativă: Metoda japoneză de a-ți organiza locuința!