Scapă de grăsimea întărită în doar 5 minute! Iată ce trebuie să faci

Cu toții vrem să avem o casă frumoasă. Iar o casă frumoasă înseamnă mai întâi de toate o casă curată. Dar oricât de atenți am fi, există locuri în casă pe care deseori le trecem cu vederea. De exemplu, suprafața de deasupra setului de bucătărie.

Pe mine nimeni nu m-a învățat să fac curat, dar îmi place ordinea și curățenia. Și după doi ani de viață de burlac am descoperit că dulapurile de bucătărie nu rămân curate. Și sus, deasupra lor, la 2,5 metri înălțime, unde niciodată nu m-aș fi gândit să mă uit, s-a depus un strat generos de murdărie, praf și grăsime.

Am încercat să-l scot cu detergent de vase, apă cu săpun, bicarbonat de sodiu și sare de lămâie – totul în zadar. Văzând că nu am nimic de pierdut, am decis să încerc cu domestos și, ca să vezi, a funcționat. Au ei un dezinfectant universal, pe bază de clor, care este mai degrabă pentru toate, decât pentru toaletă.

Am aplicat produsul pe un burete nou de bucătărie (nu uita să folosești mănuși) și am îndepărtat depunerile cât ai zice pește. Peste 5 minute, suprafața dulapului era ca nouă. Pe urmă l-am prelucrat cu spray pentru mobilă ca să aibă un miros plăcut și m-am apucat de alte suprafețe complicate.

Am observat că domestos și alți agenți de curățare a toaletei se descurcă mult mai ușor cu depunerile grele. Și totuși, nu folosi detergentul tradițional pentru toaletă, care e mult prea puternic. Majoritatea producătorilor au soluții universale, 3 în 1 sau 5 în 1 sau chiar 10 în 1 ca în cazul meu. Ele distrug eficient bacteriile și asigură un efect antibacterian durabil.

Nu întâmplător, multe persoane folosesc astfel de produse pentru curățarea mașinii de spălat. Mai multe despre acest lucru, vei afla în articolul de mai jos.

Citește și: De ce să cureți mașina de spălat cu Domestos și încă 3 rețete despre care nu ai știut!