Ai trecut de 40? Poți fi stilată, ținând cont de 7 trucuri

Cu cât mai mult femeia înaintează în vârstă, cu atât mai multă înțelepciune poți vedea în ochii ei, în frumusețea și eleganța garderobei ei. Când o femeie trece pragul vârstei de 40 de ani, de cele mai multe ori începe automat să poarte haine mai elegante care subliniază statutul ei în societate, dar în același timp, care nu fac aluzie la vârsta ei adevărată.

Astăzi îți vom povesti despre 7 trucuri de modă, pe care trebuie să le cunoască fiecare femeie trecută de 40 de ani. Cu siguranță, ele te vor ajuta să arăți mai tânără, stilată și feminină.

1.Poartă doar haine comode

Pentru a arăta irezistibil, trebuie neapărat să îți completezi garderoba cu astfel de haine, în care să te simți comod. Spune un „Nu” categoric hainelor incomode, care pur și simplu îți scad stima de sine și buna dispoziție. Anume din acest motiv e timpul să te gândești la posibilitatea de a trece la pantofii cu toc moderat, stabil și confortabil. Optează nu pentru rochii strânse, în care este imposibil să respiri, ci pentru modele care îți avantajează silueta.

2.Adaugă ținutelor tale mai multă încălțăminte colorată

Pantofi negri, cizme negre, sandale negre. Nu te-ai săturat de această culoare? De acord, pantofii negri se potrivesc la orice haină, însă arată foarte plictisitor. A venit timpul să diluezi imaginea ta cu alte culori îndrăznețe. Și pantofii eleganți și colorați te vor ajuta în acest sens. Iar pentru ca imaginea ta să arate într-adevăr armonizată, reține o regulă destul de simplă pe care doar femeile dintr-un cerc restrâns o știu: culoarea pantofilor trebuie să se repete într-un alt element al imaginii tale, fie că este vorba de eșarfă, mărgele, curea sau imprimeul paltonului.

3.Renunță la forma „V” a decolteului

După 40 de ani, pielea pieptului începe treptat să își piardă elasticitatea anterioară. Deseori, în această zonă sunt expuse și alte imperfecțiuni, riduri sau pete. Anume din acest motiv, experții din industria modei recomandă femeilor după 40 de ani să renunțe la decolteul de tip „V” în favoarea altor modele mai puțin deschise, care arată elegant și rafinat în orice imagine.

4.Atrage atenția la nuanțele pastelate

Femeilor, trecute de 40 de ani, le este categoric interzis să poarte culori prea întunecate, în special negru. Această culoare poate adăuga câțiva ani în plus imaginii tale. Pentru a arăta mai proaspăt, stiliștii te sfătuiesc să adaugi în garderoba ta cât mai multe haine de nuanțe pastelate, care vor arăta excelent asortate cu oricare alte elemente și accesorii.

5.Nu renunța la pantalonii culottes de damă

Foarte multe femei ocolesc acest model, considerându-l puțin excentric. Totuși, după cum arată practica, acest element al garderobei avantajează de minune femeile trecute de 40, ajutându-le să creeze imagini stilate pentru orice ocazie a vieții.

6.Combină blugii și bluzele

Majoritatea femeilor consideră că bluzele și cămășile împreună cu niște blugi nu reprezintă cea mai reușită combinație. Este o opinie lipsită de adevăr. Fashionistele din întreaga lume demonstrează, că astfel de ținute pot arăta destul de impresionant. Este suficient să-ți cumperi o pereche de blugi Bootcut sau un model cu rupturi, de asemenea să-i îmbraci împreună cu o bluză de mătase, o jachetă tweed și pantofi cu toc. Aspectul modern și elegant îți este garantat!

7.Nu-ți fie frică să mixezi imprimeurile

Nu te teme să o faci, dar fii atentă în alegerea acestor imprimeuri. De exemplu, este timpul să lăsăm unicornii și topurile cu imaginea vedetelor în trecut. Atrage atenția la uzoarele elegante și la modă, care vor arăta excelent împreună. Ai încredere în propriile gusturi și totul îți va reuși!