Aerul uscat te poate îmbolnăvi: Iată cum poți crește umiditatea în casă!

Dacă vrei să te simți bine în apartament, aerul nu trebuie să fie nici prea umed, dar nici prea uscat. Un aer uscat determină afecțiuni respiratorii și tulburări de somn, usucă mucoasa nazală și provoacă erupții cutanate ale pielii și buzelor. În plus, provoca fisuri în izolații sau în vopsea și favorizează acumularea prafului.

Pentru a crește umiditatea din casă, poți folosi un umidificator, dar acest lucru nu e neapărat. Iată 3 trucuri simple care te vor ajuta să crești umiditatea fără să cheltui bani. Ele sunt deosebit de utile atunci când începe furnizarea căldurii.

1. Pune un prosop umed pe radiator

Această metodă e cea mai simplă și cea mai uzitată dintre toate. O foloseau chiar și bunicii noștri. Ia un prosop, umezește-l, stoarce-l și pune-l pe pervaz sau direct pe radiator. E și mai bine dacă lași ușa deschisă și îl agăți de ușă, astfel încât fluxul de aer să distribuie particulele de apă prin toată camera.

2. Pune un recipient cu apă lângă pat

O altă metodă, aproape la fel de eficientă, este să pui un recipient cu apă lângă pat sau lângă radiator. Apa se va transforma în vapori care vor umidifica aerul din jur. De altfel, dacă aerul din apartamentul tău este prea umed, poți reduce umiditatea cu cărbune activat. Pisează câteva comprimate într-o farfurie și lasă farfuria în baie, lângă chiuvetă sau pe pervaz – acolo unde se dezvoltă mucegai. Dar nu uita să o schimbi din când în când.

3. Stropește din pulverizator

Dacă vrei să reduci umiditatea aerului cu mai multă pompă, întotdeauna poți umidifica aerul cu ajutorul unui spray cu pulverizator. Dar ai grijă să nu dai pe pereți sau peste electrocasnice. Și nu uita să stropești plantele de apartament. Mai multe despre îngrijirea lor am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Dacă ții plante în casă, trebuie să știi acest truc! Plantele vor înflori ca nebune!