Adaugă în apă acest ingredient și orhideea ta va înflori ca nebună!

Orhideea se numără printre cele mai frumoase și apreciate flori de apartament din lume. Ea este o plantă cu totul specială, care ne duce cu gândul la misterele orientului și la frumusețea neprihănită.

Dar ca oricare altă plantă, orhideea are nevoie de anumite condiții pentru a se dezvolta în deplină măsură. Ca să te bucuri de florile și mireasma ei, trebuie să o ferești de lumină, să-i asiguri temperatura optimă, să o uzi regulat și să o mai și hrănești.

Cu ce să hrănești orhideea?

Pentru a face orhideea să înflorească frumos nu vei avea nevoie de îngrășăminte scumpe, din comerț. Totul este ieftin și la îndemână. Iată 3 rețete ușoare, care vor întări orhideea ta.

1. Dizolvă trei picături de iod într-un litru de apă de ploaie (fără clor). Udă planta timp de o lună, cum ai face-o de obicei, în special primăvara și iarna. Iodul este un fertilizator excelent pentru orhidee.

2. Prepară o infuzie din coji de cartofi. Așteaptă să se răcească, apoi filtrează conținutul ei folosind o bucată de tifon. În perioada de înflorire, udă planta cu această soluție, fără a stropi frunzele, turnând câte 50 de ml de apă în fiecare zi, timp de două săptămâni.

3. Dizolvă 2 lingurițe de apă oxigenată și o picătură de iod într-un litru de apă caldă. Amestecă soluția bine și lasă să se răcească o oră. Înainte de a turna soluția în ghiveci, curăță solul de frunze uscate și alte resturi organice, ca lichidul să ajungă ușor la rădăcini. Fertilizarea se face timp de o lună.

Cel mai bun îngrășământ pentru orhidee

Dar nimic nu se compară cu următorul ingredient.

Așadar. Pentru a face orhideea să înflorească frumos, hrănește planta cu frunze de aloe.

Seva gelatinoasă din frunzele de aloe este utilizată pentru a întări sistemul radicular al plantei, a normaliza procesele metabolice și a accelera creșterea și înflorirea ei.

Ia o frunză de aloe și pune-o în frigider pentru câteva zile. Acest lucru este necesar pentru a activa acele substanțe nutritive din componența frunzelor de aloe, care stimulează creșterea orhideei. Apoi taie stratul superior al frunzei și extrage substanța gelatinoasă cu un cuțit sau cu o lingură.

Pune seva într-un recipient cu apă, amestecă bine și lasă frunzele în apă timp de 10-12 ore. Iar a doua zi, udă orhideea cu această soluție. Fertilizarea se face o dată la două săptămâni cu 2 luni înaintea perioadei de înflorire.