Aceste 8 alimente trebuie consumate împreună: Altfel degeaba le mănânci!

Cu toții știm cât este de important să ne alimentăm sănătos. Mai mult decât atât, știm bine care produs și ce elemente conține. Dar ceea ce nu știm este că multe substanțe folositoare sunt asimilate de organism doar în combinație cu altele – de exemplu consumul de morcovi cruzi fără produse care conțin grăsimi, precum smântâna sau untul, este inutil, deoarece vitamina A se dizolvă în grăsimi. Despre alte combinații care își îmbunătățesc reciproc beneficiile vei afla în articolul de mai jos.

Sparanghel + Cașcaval 

Sparanghelul verde conține multă inulină, un polizaharid natural, esențial pentru o microfloră intestinală sănătoasă. În afară de asta, inulina ajută organismul să absoarbă mai bine calciul. Iar cașcavalul, la rândul lui, conține mult calciu. De aceea, pentru a fi asimilat, cașcavalul are nevoie de inulină și respectiv, sparanghel.  

Carne de porc + Varză de Bruxelles 

Carnea de porc conține un oligoelement important pentru oameni, seleniul, care împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene. Pe de altă parte, Varza de Bruxelles este o sursă bună de sulforafan, care mărește proprietățile anticancerigene ale seleniului de 13 ori. În plus, varza de Bruxelles completează perfect gustul cărnii, făcând-o mai fragedă. 

Pepene galben + Iaurt natural 

Pepenele galben conține beta-caroten, un precursor biochimic al vitaminei A, care este util pentru vasele ochiului și acuitatea vizuală. Acesta se absoarbe doar în prezența grăsimilor, iar la o absorbție și mai bună contribuie zincul. Ambele elemente pot fi găsite din plin în compoziția iaurtului natural.

Carne de pui + Morcov 

În același mod, carnea de pui și morcovul își sporesc reciproc proprietățile benefice: beta-carotenul se găsește în morcovi, iar zincul, la rândul lui, în carnea de pui. Pieptul de pui copt cu morcovi este alegerea ideală pentru o cină gustoasă și sănătoasă. De altfel, la un piept de pui ajung 3 morcovi de dimensiuni medii. 

Spanac + Avocado 

Avocado este un depozit de grăsimi sănătoase, precum și de oligoelemente: vitamina E, potasiu, antioxidanți. Spanacul este și el bogat în antioxidanți care împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene, conține multe fibre care stimulează tractul digestiv, precum și luteină, care este bună pentru ochi. Atât avocado, cât și spanacul sunt considerate super alimente.

Linte + Ardei gras 

Lintea conține foarte mult fier (chiar mai mult decât ficatul de vită), însă fierul este absorbit mai rău din sursele vegetale. Din fericire, vitamina C din ardeiul gras îmbunătățește absorbția fierului. Această combinație cu siguranță merită să fie încercată de vegetarieni, care au adesea deficit de fier. 

Ouă + Broccoli 

Pentru a fi absorbit mai bine de organism, calciul, care este necesar pentru întărirea țesutului osos, trebuie să fie consumat împreună cu vitamina D. Calciul se găsește în abundență în broccoli, iar vitamina D în gălbenușurile de ou. Fă o omletă cu broccoli pentru micul dejun, iar pentru a-i face gustul și mai bun, nu uita de brânză și spanac. 

Somon + Struguri 

Această combinație de produse poate fi extrem de folositoare pentru cei care doresc să-și mărească masa musculară. Somonul conține o mulțime de proteine necesare pentru construcția masei musculare și mult calciu, care întărește sistemul osos. Strugurii „înmoaie” carnea de somon, făcând-o mai ușor de digerat.