Aceste 4 motive te vor convinge să scapi de obiectele inutile o dată și pentru totdeauna. La treabă!

Nu oricare este gata să scape de toate lucrurile inutile din locuință. Unele persoane au o casă plină cu obiecte, pe care nu le mai folosesc de mult timp, dar pe care le păstrează „în caz că vor avea nevoie”.

Acumularea diverselor obiecte în casă este o problemă psihologică serioasă. Adunând tot ce-i cade sub mână în casă, omul încearcă să se protejeze, să se baricadeze de realitate. Dar de fapt, aceste acțiuni nu fac decât să-i înrăutățească debusolarea și să-i umple casa cu lucruri care adună praf și nu folosesc la nimic.

De ce trebuie să scapi de lucrurile vechi și să încetezi să aduci acasă toate fleacurile? Iată câteva motive, greu de contrazis.

1. Pentru ca în viața ta să apară ceva nou, trebuie să scapi de ceva vechi. Universul nu vede necesitatea de a-ți oferi ceva nou, chiar și oameni noi, atât timp cât nu ai loc pentru ei. Ceea ce se întâmplă la tine acasă, este tabloul a ceea ce ai în capul tău!

2. După feng shui, obiectele vechi și gunoiul sunt o barieră puternică pentru o nouă energie vitală. Prin urmare, adunând lucruri și gunoi tu stopezi viața și dezvoltarea la un anumit nivel.

3. Există un fenomen care se numește „ancoră emoțională”. Acesta se petrece în felul următor: atunci când îmbraci o haină veche sau te parfumezi cu un parfum, pe care nu l-ai folosit demult, tu te „teleportezi” în trecut. Obiectele vechi au încărcătură emoțională și sunt pline de amintiri. Dacă vei continua să gândești și să ai aceleași stări ca în trecut, în viața ta nu se va schimba nimic.

4. Atunci când, despărțindu-te de un lucru, te gândești „îl las în caz că nu voi avea bani pentru altul”, tu te programezi pentru sărăcie. Mai bine gândește-te că vei avea bani să cumperi un lucru nou.

Aruncă toate lucrurile și gândurile vechi la gunoi, fără pic de regret! Dacă îți pare rău să le arunci, donează-le. Ele sunt ca o ancoră pentru tine, care te țin în același loc.