Acest truc simplu va face mușcata să înflorească încontinuu

Cine nu-și dorește să aibă plante de cameră la fel de înfloritoare ca în magazine? Am aflat recent un mic truc care ajută mușcata să înflorească des și pentru mult timp și e nevoie de un singur îngrășământ.

Florarii recomandă să stropim mușcata cu o soluție specială anume în perioada înmuguririi. Această soluție specială conține un singur ingredient de bază – uleiul de ricin, datorită căruia florile devin mai bogate și mai rezistente.

Cum pregătești soluția?

Într-un pulverizator, toarnă apă șezută peste noapte la temperatura camerei, la care se adaugă o linguriță de ulei de ricin. Pune capacul și agită foarte bine recipientul. Uleiul trebuie să se împartă în particule micuțe, împrăștiate prin tot lichidul. Imediat după agitare trebuie să stropești planta, altfel uleiul se va ridica la suprafață.

Mai există încă un îngrășământ eficient pentru această plantă: apa cu iod.

Dizolvă o picătură de iod într-un litru de apă, toarnă câte 50 de ml la marginea ghiveciului. Nu exagera, altfel rădăcinile se pot arde.

După o astfel de udare, vei observa că mușcata va înflori mai des.

Apropo, nu uita că geranium iubește vara să stea afară. După mutare, s-ar putea să fie un pic stresată și să arate bolnăvicios, dar în scurt timp își va reveni. În aer liber, mușcata înflorește fenomenal.

Mușcata iubește și temperaturile tomnatice de 10-12 grade. Poți ține această plantă afară până când temperaturile scad la +2 sau chiar -5 grade.

Despre geranium se spune că este un adevărat talisman, ea protejează casa de oameni răi, de certuri și neînțelegeri. Aroma florilor previne depresia și întărește sistemul imunitar. Mușcata poate să neutralizeze energia negativă, ea atrage dragostea și este un cadou perfect pentru persoana iubită.

Frunzele de mușcată pot fi folosite în tratamentul răcelii și a durerilor de cap.

Ea purifică aerul, poți folosi și uleiul esențial de geranium.