9 trucuri de bucătărie despre care nu știau nici mămicile noastre!

Cum să prelungești durata de viață a condimentelor? Unde se țin spaghetele? Cum să prepari un desert delicios din mere? Și ce faci când nu ai timp pentru a găti cina? Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare.

Sfaturi în bucătărie

#1. Dacă ai tăi au flămânzit și așteaptă cu sufletul la gură cina, dar nu ai timp pentru o capodoperă culinară, pregătește ouă la cuptor. Pune 15 ouă în cuptor la 180 de grade Celsius și lasă-le să coacă timp de 25-30 de minute. Vei obține o cină neobișnuită, gustoasă și, cel mai important, sănătoasă.

#2. Unele gospodine încearcă să facă pâine de casă. La sigur ai avut și tu măcar o tentativă. Dar nu te opri aici, deoarece din aluat dospit poți prepara prăjituri, care sunt un aperitiv minunat, numai bun pentru momentele de așteptare despre care am vorbit mai devreme. E destul să tai aluatul în foi subțiri și să le pui pe grătar.

#3. Tăierea cepei poate deveni o adevărată provocare. Îmi dau lacrimile doar când mă gândesc la acest procedeu. În plus, durează. Ca să-ți fie mai ușor, cumpără un decojitor pentru legume, care costă câțiva euro, dar îți va ușura munca pentru câțiva ani. Iar ceapa va fi mărunțită bine și aerată.

#4. Dacă ți s-a făcut poftă de un desert delicios, dar habar n-ai cu ce să-ți mai delectezi papilele gustative, prepară un desert cu frișcă și căpșuni. Te asigur că nu vei regreta nici pentru o clipă, mai ales că se gătește ușor.

#5. Spaghetele lungi sunt greu de stocat, mai cu seamă după ce ai desfăcut ambalajul. Pentru a simplifica această sarcină, păstrează pastele într-o cutie rotundă de chipsuri.

#6. Iar pentru a menține proprietățile condimentelor pentru mai mult timp și a preveni împrăștierea acestora, închide ambalajul folosind clipsuri pentru birou.

#7. Uneori gătim după rețetă și avem nevoie de un suport pentru hârtia pe care e notată rețeta. Uite un truc care îți va da o mână de ajutor. Rețeta va fi mereu în fața ochilor și nu va trebui să te atingi de hârtie cu mâinile murdare.

#8. Pentru a scoate mai ușor sâmburii din cireșe, vei avea nevoie de un instrument special, pe care îl poți confecționa de sine stătător, îndoind dinții laterali ai furculiței.

#9. Dacă vrei un desert neobișnuit, care să-ți lase cu gura căscată întreaga familie, și la propriu, și la figurat, prăjește niște inele de mere pe tigaie și înmoaie-le în zahăr sau scorțișoară.

Citește și: Secrete mici, efecte mari: 23 de sfaturi de bucătărie de la cei mai buni bucătari!