9 remedii simple care m-au ajutat să scap de mirosul neplăcut din pantofi!

Pantofii, adidașii, botinele, papucii și chiar și sandalele sunt un teren fertil pentru tot felul de bacterii. Adaugă la ele surplusul de transpirație ce nu dispare nicăieri și murdăria care inevitabil se adună în interiorul lor. Deci nu e de mirare că încălțămintea miroase urât. Și nu e vina ta.

Însă de tine depinde dacă mirosul se va păstra în continuare sau va fi lăsat uitării o dată pentru totdeauna. Ca să scapi de această problemă, am pregătit pentru tine o listă cu tocmai 9 remedii împotriva mirosului neplăcut din încălțăminte, de la cele mai simple, la cele mai radicale.

Mirosul neplăcut din încălțăminte – remedii

#1. Această metodă e bună atât pentru uscarea pantofilor, cât și pentru înlăturarea mirosului neplăcut. Vei avea nevoie de o mână de nisip igienic pentru pisici. Toarnă nisipul în săculețe de nailon și lasă-l să stea peste noapte. Cristalele de silicat din componența nisipului vor absorbi toată umezeala cât ai zice pește. În ceea ce privește săculețele – le poți confecționa dintr-o pereche veche de ciorapi.

#2. Dacă ești burlac și nu ai nici ciorapi din nailon și nici pisică – nu te descuraja. 5-6 pliculețe de ceai se descurcă la fel de bine cu această sarcină. Ascunde-le în pantofi peste noapte și vei rămâne uimit de rezultat.

#3. Iar dacă locuiești în pădure și nu ai nimic din cele expuse mai sus – umple șosetele cu rumeguș și lasă-le peste noapte. Efectul va fi la fel de pronunțat – nici vorbă de umezeală sau miros înțepător.

#4. De data asta vei avea nevoie de pudră pentru bebeluși și o pungă ermetică. Toarnă un pic de pudră în interiorul pantofilor și agită-i bine ca particulele să ajungă chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale încălțămintei. Înfășoară pantofii într-o pungă sau în folie alimentară și pune-i în congelator timp de o zi.

#5. Un alt produs care neutralizează eficient mirosul este lămâia. Curăță 2-3 lămâi și lasă coaja să stea în pantofi timp de 24 de ore. Mirosul neplăcut va fi nimicit.

#6. Iar dacă vrei ca împreună cu mirosul să dispară și bacteriile, bineînțeles că trebuie să apelezi la alcool. Înmoaie câteva discuri cosmetice în alcool etilic și pune-le în pantofi peste noapte.

#7. Pune adidașii într-un sac de rufe pentru încălțăminte sau într-o față de pernă veche și trimite-i direct în mașina de spălat.

#8. Cumpără din farmacie o soluție pentru curățarea implanturilor dentare. Dizolvă 10 comprimate într-un castron cu apă caldă și înmoaie pantofii timp de 10-15 minute.

#9. Dacă nimic din cele enumerate mai sus nu funcționează – înseamnă că e timpul să faci o vizită la magazin după o pereche nouă de încălțăminte.

Citește și: Încă mai speli adidașii manual? 3 motive să încetezi să faci acest lucru!