9 reguli de etichetă, pentru o femeie care se respectă

Anterior, oamenii erau foarte clar împărțiți în grupuri și nu era dificil să distingem o persoană cu sânge nobil de o fată simplă. Și, de asemenea, existau reguli de etichetă care trebuiau respectate foarte strict. Dar în societatea modernă, toate aceste linii sunt neclare și regulile de comportament s-au schimbat. Cu toate acestea, există câteva detalii, care pot face posibilă distingerea unei adevărate doamne.

1.Să nu-i transmiți geanta, bărbatului

O doamnă adevărată nu va cere unui bărbat să îi ducă geanta de mână, însă va face totul pentru ca el să nu atingă acest accesoriu. Geanta aparține categoriei obiectelor personale care, conform etichetei, nu trebuie să fie date nimănui. Având încredere în însoțitorul ei, femeia subliniază că are o relație strânsă cu acest bărbat, care nu ar trebui arătată în public.

2. Nu atingeți spatele, de scaun

Dacă doamna este la masă, ea stă în centrul scaunului. Este foarte important să existe spațiu între suportul scaunului și spatele doamnei. Aceasta corespunde așa-numitei ipostaze de, ducesă. Trebuie să stați dreptă, dar liberă, iar decalajul dintre corpul tău și marginea mesei trebuie să fie egal cu distanța de la încheietura mâinii până la vârful degetelor.

3. Nu vă fie frică de muncă

O doamnă adevărată nu evită niciodată munca manuală. De exemplu, în timpul războiului, Marile Ducese și Împărătese lucrau ca surori medicale, în spitale. Și în lumea modernă, puteți face lucrări în grădină.

4. Respectați regulile machiajului

Fardul întunecat și rujul roșu sunt o combinație pe care nu o veți vedea niciodată pe chipul unei doamne adevărate. Ambele sunt permise, doar că separat.

5. Respectă-te pe tine și timpul tău

Dacă oaspeții vin la voi fără avertisment, vă puteți permite să îi întâlniți în halat și bigudiuri. De asemenea, vă recomandăm să împrumutați un truc pe care l-a folosit o doamnă britanică. Când oaspeții apăreau în pragul casei, ea îmbrăca mereu pantofi, își îmbrăca o pălărie și lua o umbrelă. Dacă vizitatorii îi erau plăcuți, ea  spunea: „O, ce noroc, tocmai am venit!” Și dacă nu, ea exclama: „O, ce păcat, trebuie să plec!”

6. Nu pune telefonul pe masă

Fiind într-un loc public, fie că este vorba de o cafenea, restaurant sau altă instituție, o doamnă modernă nu își va pune telefonul pe masă. În plus, este evident pentru ea: datele conținute în gadgetul ei fac parte din viața ei privată, care este mai bine ascunsă de străini.

7. Nu țineți mâinile pe talie

Poziția, în mod clar, nu este cea mai bună alegere a unei doamne. Această poziție a corpului simbolizează stilul popular la sate, care nu se potrivește deloc femeilor. Desigur, cu toții ne confruntăm cu o situație comună atunci când pur și simplu nu avem unde să ne punem mâinile. Dar, în acest caz, este permis să puneți palma în palmă: acest lucru este în conformitate cu eticheta și arată bine.

8. Folosiți cu moderare cuvinte de recunoștință

Se pare că o fată cuminte ar trebui să vorbească cuvinte de recunoștință și să folosească fraze adecvate, dar nu este chiar așa. Nu folosiți în exces cuvinte precum „mulțumesc” și „vă rog”. În caz contrar, ele vor fi pur și simplu devalorizate și percepute ca lingușiri.

9. Nu vă întoarceți dacă nu sunteți strigată după nume

O fată cultă nu se va întoarce niciodată când va auzi „Hei!” Pe stradă. Această exclamație vulgară, deși este o formă impersonală de a se adresa unui străin, este complet contrară etichetei. Un dialog ca acesta ar trebui să înceapă cu cuvinte neutre, cum ar fi „scuze”.