9 modalități simple de a-ți împrospăta casa în 5 minute!

Vei avea nevoie de o șosetă veche, bandă adezivă și șervețele antibacteriene.

1. Scapă de mirosuri

Ia bicarbonat de sodiu și presară pe covoare, mobilierul tapițat și saltele. Ocupă-te calm cu alte lucruri. Apoi du-te înapoi și aspiră. Soda de mâncare va absorbi mirosurile neplăcute, iar casa va obține, instantaneu, un miros proaspăt.

2. Mergi prin casă cu rolul pentru scame în mână

Acest instrument te va scăpa nu numai de puf și de păr pe haine, dar se va ocupa cu măiestrie și de praf, firimituri și alte resturi mici care s-au acumulat în diferite colțuri. Folosește rola pentru a curăța abajururile, animalele de pluș și alte zone la care nu acorzi prea multă atenție.

3. Strânge părul animalelor de companie

Pune-ți mănuși de cauciuc și udă-le. Treci cu mâna peste mobila tapițată, perne și îmbrăcăminte. Lâna se va lipi cu ușurință de cauciucul umed și tot ce trebuie să faci este să o clătești.

4. Șterge praful de pe plinte

Acest lucru îl poți face fără ca să te apleci. Încalță o șosetă veche, pulverizeaz-o cu un produs de curățat sau cu apă și șterge plintele cu piciorul.

5. Curăță gadgeturile

Telecomanda, smartphone-ul, tastatura computerului sunt surse de murdărie și bacterii. Scapă de microbi cu ajutorul șervețelelor antibacteriene. Dispozitivele vor fi mai sigure și mai plăcut de utilizat.

6. Împrospătează corpurile de iluminat

Înmoaie o cârpă cu apă și o picătură de detergent și șterge toate lustrele și candelabrele. Dacă ai mai mult de cinci minute disponibile, șterge și becurile. Seara, vei observa că lumina din cameră va fi mai puternică.

7. Aruncă hârtiile acumulate

Ziare, broșuri și pliante din cutia poștală, facturi de utilități – toate acestea se pot acumula luni întregi pe raftul din hol sau pe masa din bucătărie. Colectează aceste hârtii inutile și scapă de ele în cele din urmă. Le poți duce la un punct de colectare a maculaturii.

8. Curăță mesele din bucătărie

Firimiturile și rămășițele de mâncare se acumulează pe suprafețele bucătăriei, lăsând stropi și urme. Umezește o cârpă cu detergent sau folosește șervețele dezinfectante și șterge blaturile și masa. Bucătăria va deveni imediat mai curată și mai confortabilă.

9. Aranjează lucrurile la locurile lor

Aranjează în dulap hainele aruncate neglijent, pune vesela murdară în chiuvetă, puneți jucării împrăștiate într-un sertar. Mergi dintr-o cameră în alta și aranjează tot ce nu este la locul său. Apartamentul va avea imediat un aspect îngrijit.