Iată ce poți face cu o bucată de săpun: 9 trucuri despre care nu ai știut

Știai că săpunul are o mulțime de întrebuințări neobișnuite? Dincolo de utilizarea convențională, el poate fi folosit pentru diferite treburi casnice și activități cotidiene. De exemplu, cu ajutorul lui îți poți proteja unghiile de murdărie, iar grădina de șoareci. Iată 9 întrebuințări neașteptate ale săpunului, care îți vor simplifica viața de zi cu zi!

1. Ajută la colectarea cioburilor

Dacă ai spart o sticlă, o oglindă sau un obiect de porțelan, săpunul te poate ajuta să strângi cioburile de pe jos. E suficient să lipești o bucată de săpun de covor, și toate cioburile de sticlă, atât cele mari, cât și cele mici, se vor lipi de suprafața acestuia.

2. Ajută împotriva țânțarilor

Amestecă o parte de săpun cu 5 părți de apă și tratează zonele descoperite ale pielii cu această soluție înainte de a ieși din casă. Pielița și mirosul lăsate de săpun (insesizabile pentru om) vor respinge dăunătorii.

3. Lubrifiază balamalele

Dacă te-ai săturat de scârțâitul balamalelor și nu ai un spray multifuncțional ca să le prelucrezi, nu te descuraja. Săpunul poate remedia această problemă. Aplică o cantitate mică pe zona cu probleme și deschide/închide ușa de câteva ori pentru a facilita procesul.

4. Protejează vesela de funingine

Săpunul uscat este un remediu excelent împotriva funinginii. Tratează suprafața exterioară a oalelor și tigăilor cu săpun și vei scăpa o dată pentru totdeauna de acest element neplăcut.

5. Ascunde găurile

Săpunul e de mare ajutor după reparații. Cu ajutorul lui poți ascunde urmele lăsate de un cui sau zgârieturile rămase pe pereți. Nu trebuie decât să găsești un săpun care se potrivește din punct de vedere cromatic.

6. Protejează grădina de rozătoare

Dacă rozătoarele dăunează copacilor din grădină, poți scăpa de ele folosind săpun. Rade o bucată de săpun prin răzătoare, toarnă săpunul în punguțe din fibră și lasă punguțele lângă trunchiul copacilor. Mirosul de săpun îi va speria pe dăunători.

7. Înlocuiește pernuța de ace

Dacă ți-ai luat ace, dar nu și pernuță, te poți folosi pentru început de o bucată de săpun. Ea previne pierderea acelor și lubrifiază vârfurile lor. În plus, toate croitoresele știu că cel mai bun „marker” pentru țesătură este săpunul.

8. Găsește ruptura de pneu

Dacă ai o pană de cauciuc și vrei să identifici rapid locul cu pricina, dizolvă câteva bucățele de săpun în apă și stropește camera cu această soluție dintr-un spray cu pulverizator. Bulele de săpun vor da de gol locul unde s-a produs ruptura.

9. Protejează unghiile de murdărie

Dacă lucrezi des în grădină știi cât de ușor murdăria pătrunde sub unghii. Pentru a-ți proteja unghiile de murdărie, umple spațiul de sub unghii cu săpun. Săpunul se îndepărtează ușor și murdăria nu pătrunde înăuntru. Pentru a face acest lucru, e suficient să petreci cu unghiile peste o bucată de săpun.

Citește și: De ce să ștergi covorul cu balsam de rufe și încă 6 sfaturi utile în gospodărie!