9 deprinderi ale oamenilor, care au o curățenie perfectă acasă

Acest articol este dedicat tuturor celor, care roșesc în caz de invazii neașteptate ale oaspeților sau refuză dacă un prieten cere să intre ca să-și potolească setea. Motivul pentru asemenea reacții deloc nu se raportează la ospitalitate, ci pur și simplu denotă prezența dezordinei. Haideți să numim lucrurile pe nume!

Imaginați-vă, cât de minunat este să trăiești într-o locuință bine luminată, amenajată și confortabilă. În cazul în care casa dumnevoastră face parte dintr-o asemenea categorie, atunci veți pierde maxim 15 minute pentru efectuarea ordinei, chiar înainte de a ajunge neașteptații musafiri. Există un bun proverb:” Nu acolo este curat unde se face curățenie, ci acolo unde curățenia se menține”. 9 manipulări simple care nu vor dura mult timp, datorită cărora va fi mult mai ușor și mai plăcut să auziți cuvântul “curățenie”, dacă începeți să le implementați în realitate!

1.Faceți patul

Cel mai important lucru de dimineață este să faceți patul. Mulți psihologi în serios consideră că, anume un pat îngrijit dă semnal creierului despre începutul unei zile de lucru și concomitent, organizează întreg spațiu al dormitorului sau livingului. Prin urmare, rezultă că, nu trebuie să fiți leneși și imediat după ce vă ridicați din pat, pliați toată lenjeria, aranjați cu atenție pernele și bucurați-vă de efect!

2.O chiuvetă goală de dimineață

Mulți sunt familiarizați cu o asemenea situație. Te trezești dimineața și te întâlnește o chiuvetă plină de vase murdare. În consecință, nu ești binedispus de a lua micul dejun și nu ai nici un chef de a găti ceva. Faceți o regulă pentru voi, spălați toate vasele de cu seară, astfel, de dimineață veți fi întâmpinați de o chiuvetă curată și uscată. Veți simți diferența foarte repede.

3.Spălarea și călcarea

Două balene de ordine în casă. Nu este nevoie să vorbiți despre un model ordonat al vieții, atunci când există o supraîncărcare totală, atât în coșul de rufe, precum și în șirul rufelor uscate. Iată un mic sfat: dacă nu vă place călcarea, nu o începeți pur și simplu. Conectați filmul preferat și îmbinați plăcerea cu lucrul. Efectuați spălarea cu o anumită regularitate-de 2 ori pe saptămână.

4.Fiecare lucru mic trebuie să-și aibă locul său

În acest sens, IKEA este un bun exemplu. Ei înțeleg foarte clar că numărul de spații de păstrare este strâns legat de ordine. Cu cât mai multe feluri de coșuri, cutii și sertare veți avea în locuința dumnevoastră, cu atât mai mult ordinea se va oglindi în interior și va crea o ambianță plăcută.

5. Nu amânați

Știți așa cuvânt înspăimântător ca – amânarea? Această tendință de amânare permanentă a chestiilor importante și urgente, care duc la probleme majore în viață și efecte psihologice dureroase. Bineînțeles ea vă este cunoscută, altfel problema unei case neordonate nu ar fi atât de acută. Tăiați nodul gordian fără să vă gândiți și viața va deveni mai ușoară.

6.Ordonați hainele

Da, după o zi de muncă, ultimul lucru pe care vreau să-l fac este să pun cu o meticulozitate rochia sau pantalonii la loc, dar de fapt este ceva de ordin important. Apoi, uneori este cu mult mai greu să aduni aceleași haine, să le calci și să le amplasezi la locurile cuvenite.

7.Spălați imediat

Pentru mulți este un secret, că dacă spălați vasele și aragazul în paralel cu gătitul, atunci nu va trebui să curățați bucătăria pâna la miezul nopții. Ștergeți fereastra, oglinda după ce vați uitat la ele și ați văzut petele. Nu faceți ritualul de curățare, acest lucru este de prisos.

8.Nu mergeți la culcare până când bucătăria este murdară

Regula de aur. Bucătăria este un loc menit să ne încălzească și să ne hrănească. Aici avem posibilitatea de a câștiga puteri cu mult mai mult, decât în oricare alt loc. Nu este surprinzător faptul, că venind dimineața într-o bucătărie murdară, ne simțim copleșiți. Prin urmare, mirosurile, petele și murdăria ,la sigur că nu sunt ușor de curățat a doua zi. Aceasta este 100%.

9.Planificați

Și atunci necunoscutul nu te va lua prin surprindere. Veți vedea ce și când trebuie de făcut și ce deja ați reuși să realizați. Astfel, curățenia n-o să vă mai pară o margine fără sfârșit.