8 trucuri pentru camera de baie: Pune-le în practică pentru a-ți îmbunătăți viața!

Camera de baie este una dintre cele mai importante încăperi în casă, deoarece anume aici dimineața și seara, negreșit, îndeplinim toate procedurile de igienă. Prin urmare, această cameră ar trebui să fie organizată în cel mai reușit și convenabil mod, totul ar trebui să fie la îndemână întotdeauna.

Îți propunem 8 trucuri simple pentru camera de baie, care îți vor îmbunătăți viața cu siguranță!

1.Atașează o bară de extensie cromată pentru duș 

În baie nu există suficient spațiu pentru diverse accesorii, dar pentru asta există o soluție excelentă – să atașezi o bară suplimentară cromată. Poți agăța cârlige pe ea, de care să prinzi haine, diverși bureți pentru duș, o piatră ponce, o pungă pentru accesorii de baie și multe altele.

2.Scurtează lungimea perdelei de baie

Perdeaua de baie este mereu udă în partea de jos și din această cauză prinde mucegai. Există o opțiune excelentă pentru a evita acest lucru. Atunci când cumperi o perdea nouă de baie, scurtează puțin din lungimea ei. Perdeaua nu trebuie să ajungă în apă atunci când aduni apă în cadă. Cu acest truc perdeaua se va usca mai repede și va servi mai mult.

3.Atașează un coș pentru rufe de perete

Coșul de rufe ocupă mult spațiu sau stă în cale atunci când ești în baie. O opțiune excelentă este de a atașa coșul de perete cu două elemente de fixare. Prinde coșul cu partea deschisă în sus, astfel va fi convenabil să depozitezi prosoape în el sau să pui rufele murdare.

4.Decorează interiorul băii cu crenguțe de eucalipt

Mulți visează să aibă o baie de tip Spa, dar puțini dintre noi reușesc în asta. Îți sugerăm să îți folosești imaginația și transformă baia într-o cameră pentru relaxare. De exemplu, folosește crenguțe de eucalipt, levănțică sau brad. Atunci când vei face duș, aburul cald va acționa asupra plantei și va răspândi un miros liniștitor și plăcut.

5.Păstrează o sticlă cu puțin oțet în baie pentru a îndepărta mucegaiul

Camera de baie este umedă în mod constant, așa că oaspeții frecvenți sunt ciuperca și mucegaiul. Pentru a evita acest lucru folosește o sticlă cu pulverizator și puțin oțet și păstreaz-o la îndemână. După duș, pulverizează pereții cu oțet și înainte de a ieși din baie, șterge totul cu o cârpă umedă. Astfel, vei preveni apariția mucegaiului.

6.Borcanele de sticlă sunt organizatoarele perfecte pentru baie

O mulțime de accesorii pot fi depozitate astfel în baie. Și pentru a le amplasa compact, este suficient să folosești trei sau patru borcane din sticlă de aceeași dimensiune. Iar prin sticlă, poți vedea ce anume se află în borcan, accesoriile fiind întotdeauna uscate.

7.Cârlige suplimentare sub raft

Cu siguranță, în baia ta există un raft decorativ sau chiar mai multe. Este puțin probabil să fie amenajate multe lucruri pe el, dar poți utiliza și spațiul liber de sub el. Pentru asta, trebuie doar să prinzi niște cârlige sub rat și să agăți de ele, prosoape, pungi cu creme și alte obiecte mici în ele.

8.Odorizant de casă 

Acum sunt la modă bombele pentru baie dezodorizate. Sunt ușor de confecționat în condiții casnice și sunt utile nu doar pentru a face baie, dar și servesc ca odorizant al încăperii. Pentru a pregăti o porție de bombe pentru baie ai nevoie de bicarbonat de sodiu, acid citriic și ulei esențial. Lasă-le pe raft, iar în baia ta va fi întotdeauna o aromă plăcută.