8 sfaturi super utile pentru a avea unghii și picioare frumoase!

Picioarele noastre au mult de suferit din cauza ritmului accelerat al vieții moderne și pantofilor inconfortabili, care ne pot afecta sănătatea. Deseori le neglijăm și nu le acordăm atenția pe care o merită. În special când vine vorba de unghii. Trebuie să avem grijă de ele pentru că și ele sunt parte din corpul nostru. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont!

Îngrijirea pielii picioarelor

#1. Menține-ți picioarele uscate

Umiditatea îți transformă picioarele într-un teren fertil pentru ciuperci și bacterii. Pentru a le menține uscate, alege pantofi din materiale naturale, care îi permit pielii să respire. Nu purta aceiași pantofi mai multe zile la rând și lasă picioarele să se usuce după ce faci baie.

#2. Ai grijă de pielea ta

Unii oameni râd pe sub mustață când aud de tot felul de creme pentru îngrijirea picioarelor. În special bărbații. Râd până în momentul când se trezesc cu ciuperca piciorului și micoze.

Aplică crema pe călcâi și talpă, dar evită zona degetelor pentru a nu facilita dezvoltarea ciupercilor. Pentru o îngrijire și mai bună, folosește șosete pentru pedichiură în timpul somnului.

Îngrijirea unghiilor de la picioare

#3. Taie-ți unghiile corect

Înmoaie picioarele în apă caldă timp de 15 minute. Taie doar unghiile crescute, nu le rotunji și nu le tăia prea scurt, pentru a preveni pătrunderea unor infecții sub unghie. Nu atinge cuticulele pentru că ele protejează rădăcina unghiilor de bacterii. Și nu uita să hidratezi unghiile după tăiere.

#4. Tratează-ți picioarele cu sare

Dacă ai vreo unghie încarnată, dizolvă o lingură de sare la un litru de apă și înmoaie-ți picioarele în soluția obținută timp de 15-20 de minute. Îndepărtează murdăria de sub unghie folosind ață dentară și tratează zona cu antispetic. Aplică un plasture și repetă procedura în fiecare zi. Dacă nu trece, consultă un medic.

Îngrijirea picioarelor acasă

#5. Masează-ți picioarele

Masajul e numai bun pentru a scăpa de oboseală, a îmbunătăți circulația sângelui și a prelungi sănătatea picioarelor. Oamenii de știință au demonstrat că masajul încetinește îmbătrânirea pielii și are un efect benefic asupra întregului organism. Mai sus sunt prezentate câteva tehnici utile de masare.

#6. Folosește piatra ponce

Doar pe piele uscată! Multe persoane folosesc piatra ponce după ce își înmoaie picioarele în apă caldă. Dar când picioarele sunt umede, e mai greu să identifici zonele cu probleme. În plus, crăpăturile se dilată și crește riscul de a răspândi o infecție.

Hidratarea picioarelor acasă

#7. Pentru un miros frumos și “sănătos”

Adaugă în apă ingredientele de mai sus și înmoaie-ți picioarele timp de 15-20 de minute. Bicarbonatul are efect curativ și dezinfectant, iar gelul și uleiurile esențiale conferă picioarelor o aromă durabilă și delicată.

#8. Hidratează-ți picioarele

Cel mai bine e să folosești uleiuri, deoarece ele se îmbibă mai bine în piele decât balsamurile; sau creme pe bază de emolienți și ingrediente naturale, precum vaselina, glicerina sau lecitina. Nu aplica cremă între degete, deoarece pot să apară micoze.

Miros picioare tratament

Bonus: Pentru a înlătura mirosul neplăcut al picioarelor

– Nu cumpăra spray-uri și pulberi scumpe. Folosește amidon din porumb, care e mult mai ieftin și absoarbe bine umezeala.

– Înmoaie picioarele în apă caldă cu sare, în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

– O dată pe săptămână, înmoaie picioarele în apă caldă cu oțet (1 la 10). Oțetul usucă picioarele și omoară bacteriile.

Citește și: 9 remedii simple care m-au ajutat să scap de mirosul neplăcut din pantofi!