8 secrete de modă de la Giorgio Armani, despre cum arată o femeie superbă după 40 de ani

Numele Giorgio Armani este știut de toată lumea. Toți din lumea modei i-au admirat stilul incredibil timp de aproximativ jumătate de secol. Dar, la fel ca orice lucru ingenios, secretele sale de stil sunt extrem de simple și universale, sunt potrivite atât pentru fetele tinere, cât și pentru femeile adulte. Astăzi vă vom dezvălui 8 secrete de bază ale stilului italian.

“Stilul nu depinde de bani, stilul este în cap”
Marele maestru a încercat în repetate rânduri să convingă sexul frumos că banii și stilul sunt două concepte complet diferite, care, în general, nu depind unul de celălalt. Puteți cheltui milioane pe haine, dar, în același timp, arătați neglijent sau puteți cheltui doar o mică parte din salariu – și să fiți întotdeauna la maxim.

Nu economisi pe pantofi
„Pantofii sunt baza garderobei tale”, îi plăcea lui Giorgio să repete, uitându-se la câte femei încearcă să economisească pe ele tot timpul. Însă pantofii și cizmele sunt partea cea mai grăitoare a garderobei tale: poți „citi” o persoană prin ele, ca pe o hartă tehnologică. Aspectul, mersul, confortul și chiar productivitatea depind de acestea.

Stilul este mai important decât moda de moment
Moda este o fată nestatornică, pretențioasă și foarte capricioasă. În fiecare sezon, ea are noi favoriți și, dacă încercați să țineți pasul, veți arăta ridicol. Desigur, nu uitați complet de tendințele elegante, analizați doar baza, în rest totul trebuie abordat în mod rezonabil.

Nu exagerați cu stilul
La începutul carierei sale de modă, Giorgio Armani a abandonat volanele și arcurile, bazându-se pe minimalism. Ulterior, laconicismul său a început să se transforme în eleganță și confort. Designerul a schițat siluetele, a început să aleagă țesături mai moi și a făcut hainele mai libere și mai confortabile.

„Cea mai bună imagine este puțin haotică”, repetă italianul. De aceea, nu mai călcați pantalonii de bumbac la linia perfectă sau butonați toți nasturii cămășii, lăsați-vă să respirați puțin, libertate și rebeliune, maestrul vă permite!

Negru și albastru închis te pot face mai subțire
Italianul este sigur că negrul și albastrul închis vă permit să arătați mai subțire decât orice altă culoare și vă permit, de asemenea, să experimentați forme și texturi noi. În plus, nuanțele întunecate ascund imperfecțiunile, făcând imaginea mai elegantă.

Țesăturile moi vor fi întotdeauna la modă
Hainele în culori pastelate, din punctul de vedere a modei,  vor rezista mult mai mult, spune Armani. O astfel de paletă discretă vă va permite să combinați cu ușurință diferite lucruri din dulapul dvs.: la urma urmei, cu cât croiala și culoarea sunt mai simple, cu atât este mai ușor să le încadrați în imagine.

Nu uitați de accesorii
Armani recomandă cu încredere accesoriile! Acești mici asistenți ocupă puțin spațiu, iar beneficiile lor sunt colosale: doar să-ți schimbi centura și să-ți îmbraci alți cercei, iar tu, dintr-un funcționar obișnuit de birou, în câteva secunde, te transformi într-o frumusețe, care merge la un restaurant pentru a cuceri inima unui bărbat.

Confortul este egal cu stilul
Comoditatea sau stilul este o veșnică dilemă care ne bântuie, mai ales atunci când alegem între adidași sau pantofi. Ei bine, este timpul să schimbați acest „sau” într-un semn de egal, spune Armani. La începutul carierei sale, designerul de modă italian și-a stabilit un obiectiv revoluționar pentru acea vreme – să demonstreze că luxul nu înseamnă neplăceri și dureri. A devenit propagandistul eleganței , dar confortabile, iar numele său este sinonim cu șicul în stil liber.