8 greșeli de stil care trădează imediat vârsta! Asigură-te că nu ai și tu asemenea „păcate”!

Ochii spun foarte multe lucruri despre o persoană, dar hainele pot spune nu mai puțin. Nu este de mirare că în baza acestora se creează prima impresie. Acest lucru este valabil mai ales în cazul femeilor, deoarece ținuta le poate ridica atât pe piedestalul modei, cât și le poate arunca la cel mai jos nivel al prostului gust. Așadar, care sunt greșelile comise de femei în dorința lor de a ascunde vârsta cu ajutorul hainelor?

Rochii și fuste prea scurte

Fii de acord, că o fustă sau rochie prea scurtă arată cam ciudat pe o femeie de patruzeci d e ani. Da, acest lucru vorbește despre curajul încrederea ei, dar nu și despre stil.

Cu lungimea midi, imaginile pot fi mult mai reușite deoarece chiar și tinerele fashioniste aleg din ce în ce mai des astfel de modele. Adăugând mai multe fuste versatile în garderoba ta, poți crea cu ușurință imagini mai frumoase în stil casual sau festiv.

Volane și jabouri

Acestea creează un contrast ridicol. O femeie adultă într-o rochie cu volane riscă să obțină o ținută copilărească. În mod deosebit, astfel de haine ar trebui să fie evitate de doamnele plinuțe, pe care aceste elemente le fac doar mai voluminoase.

Bluze tricotate

Acestea există în garderoba multor femei de vârstă medie și li se par ideale. Din dorința de a ascunde imperfecțiunile figurii, bluzele tricotate sunt purtate peste umeri, îmbrăcate peste rochii și tricouri. În ciuda tuturor avantajelor, un astfel de element nu face decât să o îmbătrânească pe cea care o poartă.

Geantă supradimensionată fără formă

Cât de mult ne dorim să luăm totul cu noi. În acest scop, femeile aleg genți mari, care arată mai mult ca niște saci. Mai întâi de toate, geanta este un accesoriu în care ar trebui să fie purtate doar cele mai necesare lucruri.

Este mai bine să acorzi preferință modelelor mai mici cu multe compartimente și buzunare. Vor completa imaginea fără a atrage atenție sporită asupra lor și îți vor permite să iai cu tine ceea de ce ai nevoie.

Bijuterii voluminoase

Acestea arată spectaculos, dar atrag atenția inutilă asupra zonelor problematice ale corpului tău. Ridurile de expresie și pielea îmbătrânită din zona decolteului – cerceii din metale grele și un colier cu pietre vor face aceste lucruri mult mai vizibile.

Accesoriile masive trebuie înlocuite cu articole ușoare și subțiri. Aurul combinat cu pietre mici va completa imaginea, dar nu va atrage privirile nedorite asupra imperfecțiunilor tale.

Decolteul adânc

Situația este aceeași ca și în cazul rochiilor scurte. Forma sânilor poate fi departe de ideal, apar petele pigmentate legate de vârstă. Fiecare femeie și-ar dori să ascundă aceste neajunsuri. Un decolteu prea adânc va deveni centrul imaginii, dar efectul acestuia va fi contradictoriu.

Blugii nepotriviți

Deși acesta este cel mai răspândit element al garderobei, îți poate strica imaginea. Există diverse modele, dar nu toate sunt potrivite pentru femeile de vârstă medie. Merită să renunți la blugii prea strâmți, precum și la cei  cu talia joasă. O astfel de greșeală va crea un contrast nedorit între îmbrăcămintea tinerească și femeia matură.

Imprimeuri mari

Este ușor să greșești cu imprimeurile, pentru că nu toată lumea știe să le combine corect cu alte articole din imagine. Purtând accente masive te poți pierde pe fundalul lor, iar imprimeul nu va lăsa loc pentru alte detalii în ținută.

Vârsta unei femei este un avantaj, nu un motiv de jenă. Găsește stilul care te caracterizează, ține cont de sfaturilor stiliștilor. Atunci nimeni nu va atrage atenție la vârsta pe care o ai. Însoțitorii tăi vor deveni doar complimentele și privirile pline de admirație.