8 cazuri în care să nu economisești: Totul poate duce la cheltuieli și mai mari!

Gândește-te de trei ori înainte de a-ți asuma riscurile. Totul poate duce la cheltuieli și mai mari!

1.Sănătatea dinților

Este foarte costisitor să îți tratezi și să îți albești dinții. De aceea, mult mai inteligent ar fi să ai grijă de sănătatea lor din timp, fără a ajunge la consecințe neplăcute.

În practică, dacă vizitezi periodic medicul stomatolog pentru a preveni și a înlătura problemele imediat ce apar, cheltuielile nu sunt chiar atât de mari.

2.Cosmetica pentru îngrijirea personală

Bineînțeles, scump nu înseamnă neapărat de calitate. Dar unele produse chiar nu pot fi ieftine. Îndeosebi, dacă ai probleme cu tenul – acnee, dermatită atopică sau rozacee – cu siguranță, nu e cazul să numeri fiecare bănuț cheltuit pe produsele de îngrijire și tratare. În mod ideal, ar trebui să te consulți mai întâi cu un dermatolog sau cosmetolog despre cosmetica pe care trebuie să o folosești și care ți se potrivește.

3.Bilete de avion

Companiile aeriene low-cost sunt o modalitate excelentă de a călători ieftin și fără cheltuieli exagerate. Prin urmare, nimeni nu va încerca să te convingă să nu le folosești serviciile. Dar aici este important, chiar înainte de a cumpăra biletele, să obții toate informațiile despre călătorie și să planifici totul corect. Dacă nu faci acest lucru, poți ajunge să plătești în cele din urmă chiar mai mult.

De exemplu, mult contează și nivelul de confort. Dacă zborul este lung și ai probleme cu sistemul musculator sau scheletic, este mai bine să plătești mai mult pentru un zbor confortabil, decât să obții dureri de spate.

4.Etapa inițială în caz de reparație

Tapetele nu trebuie să fie neapărat italiene, iar mânerele de la ușă – create de designer. Este posibil să economisești pe aceste detalii. Însă, în ceea ce privește sistemul de încălzire și apă – aici este mai bine să alegi materiale de înaltă calitate.

De exemplu, ai decis să economisești pe o conductă. Dar în caz că aceasta se sparge va inunda apartamentul tău și a vecinilor. În consecință, va trebui să plătești despăgubiri și să îți renovezi locuința.

5.Outsourcing-ul

Se pare că să faci un lucru de sine stătător este mai ieftin. De exemplu, poți singur să-ți coși pantalonii sau să pui tapetele – acest lucru nu necesită studii speciale.

Diploma universitară nu este foarte importantă aici, dar experiența contează. Omul care practică în fiecare zi aceeași activitate va reuși mai bine și mai repede să lucreze decât tine. Iar dacă tu nu reușești, oricum ești nevoit să mergi la un specialist ca să refacă totul. Însă, cheltuielile tale vor fi mult mai mari atunci.

6.Calitatea somnului

Sănătatea spatelui și calitatea odihnei depind în mod direct de cât de confortabil dormi. Dacă ai o saltea de calitate proastă, atunci nu te vei simți bine și plin de energie dimineața. Există probabilitatea ca, mai devreme sau mai târziu, să obții probleme de sănătate, iar înlăturarea acestora nu este ieftină deloc. Așa că, cel puțin, ai grijă să îți cumperi o saltea bună.

7.Odihna

Nu este neapărat să cheltuiești sute de mii pentru vacanțe de lux. Dar dacă eviți să te odihnești bine, doar ca să nu cheltuiești un ban în plus, atunci asta va duce în mod inevitabil la pierderi pe viitor. În primul rând, riști să te îmbolnăvești deoarece corpul nostru este mai fragil decât pare. În al doilea rând, fără un echilibru între muncă și odihnă, este ușor să te pierzi și să devii un angajat mai puțin valoros.

Lipsa de odihnă va duce cumva la oportunități ratate, iar acest lucru se aplică și banilor.

8.Siguranța

Multe lucruri legate de securitate sunt cumpărate doar pentru că trebuie, doar așa de dragul unei bife. De exemplu, unii pot achiziționa cel mai ieftin scaun auto pentru copii, doar ca să nu fie amendați. Deși, în caz de accident, viața și sănătatea copilului depinde de calitatea acelui scaun.